Isteria creată de un tânăr din Vaslui. Promitea permise de conducere fără susţinerea examenului auto

Isteria creată de un tânăr din Vaslui. Promitea permise de conducere fără susţinerea examenului auto

FOTO arhivă  Adevărul

Un tânăr de 28 de ani cerea între 900 şi 1.650 de euro ca să facă rost de permise de auto fără susţinerea examenului de conducere. ”Afacerea” a fost pusă pe butuci de procurorii anticorupţie, iar bărbatul a fost arestat preventiv.

Ştiri pe aceeaşi temă

Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui l-a trimis în judecată pe Andrei-Constantin Acsinte,  un tânăr de 28 de ani din Vaslui, pentru trafic de influenţă, iar pe 30 august instanţa a stabilit legalitatea sesizării cu recihizitoriul şi a actelor de urmărire penală.

Bărbatul a creat senzaţie după ce a publicat mai multe anunţuri pe Facebook, prin care promitea că îi ajută pe doritori să obţină permisul de conducere fără să susţină examenul propriu-zis, în schimbul unor sume de bani curprinse între 900 de euro şi 1.650 de euro.

Pe fir au intrat şi procurorii anticorupţie, care au stabilit că, în perioada august 2020 – martie 2021, tânărul a convins mai multe persoane că are influenţă asupra unor funcţionari publici ce au în competenţă eliberarea acestor documente.

“Veşti bune pentru cei care ştiu să conducă, dar niciodată nu au timp să ia lecţii de conducere sau care nu promovează niciodată examenele teoretice şi practice. Cumpăraţi permisul de conducere online acum la preţuri mai mici şi livraţi-l acasă în cel mult 7 zile. NB: acesta este un permis final emis de autorităţile municipale şi ministeriale”, este unul din mesajele postate pe reţeaua de socializare de tânărul din Vaslui.

Andrei-Constantin Acsinte a fost arestat preventiv, iar acum riscă până la 7 ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Record într-un dosar de corupţie. O sută de termene în şase ani, fără o sentinţă

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările