Fără flori în prima zi de şcoală: „Elevii şi părinţii să se abţină de la astfel de gesturi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ceremoniei pentru deschiderea noului an scolar 2017-2018

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui recomandă părinţilor să nu îşi trimită copiii cu flori în prima zi de şcoală, dat fiind contextul epidemiologic pe care îl parcurgem.

Anul acesta, tradiţia ca elevii să ofere buchete de flori cadrelor didactice în prima zi de şcoală trebuie evitată. Este recomandarea comunicată de inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui, vineri, 11 septembrie.

Întrebată dacă elevii au voie să vină cu flori în prima zi a anului şcolar 2020-2021, inspectorul general, Loredana Roman a transmis: ”Nu”.

„Ştiu că este o plăcere, o tradiţie, însă le recomand elevilor şi părinţilor ca anul acesta să se abţină de la astfel de gesturi, cum ne abţinem, de altfel, şi de la organizarea de festivităţi de deschidere. Nicio şcoală nu va avea festivitate de deschidere. Legea nu prevede că elevii trebuie să vină cu flori la şcoală, să putem emite un ordin care să le interzică. Este un obicei, de aceea noi venim cu recomandarea ca anul acesta să se renunţe la el”, a transmis Loredana Roman.

Anul şcolar 2020-2021 va debuta în judeţul Vaslui după scenariul verde şi cel galben. Sunt 450 de unităţi de învăţământ în scenariul 1, cu participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară.

Alte 190 de unităţi de învăţământ din judeţul Vaslui sunt incluse în scenariul 2, care presupune prezenţa la cursuri a preşcolarilor, elevilor din învăţământul primar şi cei din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, respectiv revenirea parţială (din una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite