Demonstraţie de excepţie oferită la Vaslui de Trandafir de la Moldova şi Şcoala de dans românesc Larisa şi Marin Barbu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele două ansambluri au fost aplaudate la scenă deschisă de vasluieni
Cele două ansambluri au fost aplaudate la scenă deschisă de vasluieni

Cea de-a treia zi a Festivalului internaţional de folclor Hora din străbuni, desfăşurat în aceste zile la Vaslui, a venit cu o surpriză din partea cunoscuţilor coregrafi Marin Barbu, cel care coordonează, alături de fiica sa Larisa, Şcoala de dans românesc ce le poartă numele, şi Virginel Solomon, coordonatorul ansamblului Trandafir de la Moldova de la Huşi.

Dansatorii profesionişi coordonaţi Nea Mărin (aşa cum este cunoscut publicului Marin Barbu) şi Virginel Solomon au reuşit să ofere un spectacol de zile mari duminică seara la Vaslui, surpriza reprezentând-o momentele artistice prezentat în comun de cele două ansambluri. 

Maeştri ai coregrafiei tradiţionale, membrii celor două ansambluri au oferit demonstraţie de excepţie transmiţând publicului o adevărată explozie de bucurie a dansului.

”Acest moment a fost plăsmuit în luna octombrie, anul trecut, în cadrul unei şedinţe a Consiliului Internaţional de Organizare a Festivalurilor Folclorice (CIOFF). Au avut o singură repetiţe în luna aprilie, la Vaslui. Au venit toţi, s-au întâlnit şi au creat acest moment. Omul care ne-a motivat, care ne-a îndemnat să reluăm această tradiţie a festivalului Hora din străbuni este Marin Barbu, preşedintele onorific CIOFF România, aflat pentru a treia oară consecutiv la Festivalul Hora din străbuni”, a precizat Lucian Onciu, directorul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, organizatorul evenimentului.

Dansatorii celor două ansambluri folclorice au purtat publicul vasluian prin toate zone tradiţionale ale ţării, din Moldova până în Maramureş, din Transilvania, până în Banat sau Oltenia. Un tur de forţă, pe care l-au încheiat împreună pe scenă, momentul artistic la care cei doi coregrafi au participat şi ei, având drept partenere de dans pe fiicele lor.

Prestaţia dansatorilor a fost răsplătită, cu minute în şir de aplauze, de cei aproape 1.000 de spectatori prezenţi în Teatru de Vară din Vaslui.

Cea de-a treia seară a festivalului Hora din Străbuni, la care au mai susţinut momente artistice ansamblurile locale din Stănileşti, Lunca Banului, Drânceni, Vetrişoaia, a fost încheiată de virtuoşii artişti ai Ansamblului Ciaika din Ucraina. 

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite