Cum au reuşit doi adolescenţi rebeli să fure un bolid Land Rover şi să-l facă praf într-un lan cu porumb

Cum au reuşit doi adolescenţi rebeli să fure un bolid Land Rover şi să-l facă praf într-un lan cu porumb

Doi adolescenţi, în vârstă de 18 ani, au fost condamnaţi de Judecătoria Huşi, fiind găsiţi vinovaţi de furtul unui autoturism Land Rover şi conducere fără permis. Pe lângă măsura educativă, judecătorii le-au interzis celor doi tineri teribilişti să se mai apropie unul de celălalt.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cunoscuţi în comunitatea locală din Huşi ca fiind doi adolescenţi rebeli, Denis N. şi Mihai U., au fost trimişi în judecată de procurori în urma unui eveniment înregistrat în vara anului trecut, pe când erau încă minori. Lăsaţi în grija bunicilor, după ce mamele le-au plecat la muncă în străinătate, cei doi adolescenţi au abandonat şcoala, câştigându-şi de unii singuri venituri pentru a se întreţine.

În vara anului trecut, unul dintre adolescenţi, Denis N, a mers în vizită la fostul concubin al mamei, cu care a rămas în relaţii cordiale. Bărbatul, proprietarul Land Rover-ului, i-a permis adolescentului să rămână câteva zile la el. Într-una dintre seri, profitând că gazda dormea, adolescentul i-a sustras cheile maşinii şi, deşi nu avea permis, a hotărât să plece la o plimbare cu bolidul. Însoţit de prietenul său, Mihai U., şi o fată, au decis să plece la o plimbare cu Land Rover-ul. 

Au luat bolidul parcat în faţa blocului şi au pornit la plimbare, conducând rând pe rând, mai întâi pe străzile din municipiul Huşi, apoi prin împrejurimi. La un momentat dat, în timp ce Denis N., se afla la volan, pe drumul ce leagă satul Duda de satul Epureni, într-o curbă, din cauza vitezei mari, a pierdut controlul volanului, răsturnându-se pe un teren agricol

Ca urmare a acestui eveniment rutier, cei trei nu au suferit leziuni, însă maşina a fost avariată. După ce au asigurat autoturismul, au plecat pe jos spre municipiul Huşi. Pe traseu, fata care îi însoţea pe cei doi adolescenţi a sunat un prieten, solcitându-i să vină cu o maşină şi să-i transporte până în municipiul Huşi.

”În jurul orelor 24,00, martorul I.V, s-a deplasat cu autoturismul său spre satul Epureni, de unde i-a luat pe cei trei şi i-a transportat la domiciliile lor. A doua zi, persoana vătămată a constatat lipsa autoturismului şi, aflând cele întâmplate în noaptea precedentă, a sesizat organele de poliţie. Cu ocazia cercetării la faţa locului, organele de poliţie au identificat autoturismul persoanei vătămate avariat, într-un lan de porumb, la o distanţă de 60 de metri de DJ 284, între localităţile Epureni şi Duda. Din raportul de constatare criminalistică , rezultă că urmele papilare prelevate de pe autoturismul persoanei vătămate aparţin inculpatului N.D.” se menţionează în hotărârea Judecătoriei Huşi.
În timpul cercetărilor, cei doi adolescenţi ”au avut o atitudine sinceră şi cooperantă, recunoscând şi regretând faptele comise”.

Cum ambii inculpaţi erau minori la data comiterii faptelor, judecătorii au aplicat acestora câte o măsură educativă neprivativă de libertate. Astfel, instanţa le-a aplicat măsura educativă a consemnării la sfârşit de săptămână pe o durată de 12 săptămâni, pentru săvârşirea infracţiunilor de furt în scop de folosinţă şi conducere a unui vehicul fără permis de conducere. Pe durata executării măsurii educative, cei doi au fost obligaţi să să urmeze un curs de pregătire şcolară sau de formare profesională, având în vedere abandonarea cursurilor şcolare. De asemenea, având în vedere că din referatul de evaluare psihologică şi din probele administrate a rezultat că la comiterea faptelor a contribuit anturajul, judecătorii le-au interzis celor doi tineri să se mai apropie unul de celălalt la o distanţă mai mică de 100 m.

Decizia Judecătoriei Huşi, redactată zilele trecute, a rămas definitivă.

citeste totul despre: