Conducerea ISJ Vaslui cere politicienilor să nu implice instituţia şi profesorii în războaie electorale

Conducerea ISJ Vaslui cere politicienilor să nu implice instituţia şi profesorii în războaie electorale

Gabriela Plăcintă, inspector general al ISJ Vaslui

Acuzată de liderii PNL Vaslui că ar fi convocat directorii de şcoli la o şedinţă tehnică, care ulterior ar fi fost transformată într-o întâlnire electorală, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui infirmă acuzaţiile, precizând că ISJ Vaslui nu a orgganizat nicio astfel de şedinţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Liderul PNL Vaslui, Dan Marian, a cerut Prefecturii Vaslui să declanşeze o anchetă, acuzând că inspectorul general al ISJ Vaslui a convocat cadre didactice din Bârlad şi directori de şcoli la o şedinţă de lucru in incinta Casei de Cultură Bârlad, unde de fapt ar fi fost o întâlnire electorală cu candidatul PSD la funcţia de primar al Bârladului.

”Ştiu că acum cateva zile la sala mică a Casei de Cultură din Bârlad s-au adunat mai muţi directori de scoli şi de grădinite, contabili, profesori şi educatori, chipurile pentru o instruire profesională, convocată de conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Vaslui, prin doamna Gabriela Plăcintă. Cand colo, ce să vezi?! Era o intalnire politicã si electoralã cu Adrian Solomon, care a spus că el nu se întalneşte cu puştanii, care aveau o dezbatere peste drum, ci cu oameni serioşi. Evident că subiectul a creat nemultumire în rândul cadrelor didactice, si sunt sigur că şi în rândul părinţilor”, a declarat liderul PNL, Dan Marian. 

În replică, conducerea ISJ Vaslui a negat orice implicare în acţiunea desfăşurată la Casa de Cultură din Bârlad, niciun inspector şcolar şi nimeni din conducerea instituţiei nefiind prezent la respectiva întâlnire.


”În urma informaţiilor vehiculate şi transmise către mass-media, referitoare la o presupusă organizare de către instituţia noastră a unei întâlniri cu caracter politic, la Casa de Cultură din Bârlad, Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui vă prezintă, în cele ce urmează, punctul de vedere oficial cuprinzând toate argumentele referitoare la neparticiparea, neimplicarea şi neconvocarea, în ziua de 23 mai 2016, de către Inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui sau de către alţi inspectori şcolari a nici unei “instruiri tehnice şi profesionale” în sala mică a Casei de Cultură Bârlad:

Inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui nu a convocat nicio întâlnire “instruire tehnică şi profesională”cu directori sau cu cadre didactice în sala mică a Casei de Cultură Bârlad, în ziua de 23 mai 2016. De asemenea, Inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui nu a participat la nicio întâlnire “instruire tehnică şi profesională” cu directori sau cu cadre didactice în sala mică a Casei de Cultură Bârlad, în ziua de 23 mai 2016.

Inspectorii şcolari din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui nu au convocat şi nici nu au participat la vreo “instruire tehnică şi profesională”cu directori sau cu cadre didactice în sala mică a Casei de Cultură Bârlad, în ziua de 23 mai 2016.

În sprijinul celor afirmate, venim cu demonstraţia faptului că nu există niciun convocator scris al acestui eveniment, care să fie emis şi remis persoanelor presupus convocate de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui. De asemenea, nu s-au făcut nici comunicări electronice – pe email sau prin alte procedee, nici comunicări verbale pentru convocarea în vederea participării la un astfel de eveniment”, se arată în comunicatul ISJ.

Conducerea ISJ Vaslui a anunţat că se delimitează de orice fel de implicare în desfăşurarea actualei campanii electorale şi recomandă tuturor factorilor implicaţi în sistemul de educaţie vasluian să evite asocierea cu evenimente politice prezente sau viitoare, potrivit prevederilor legale.

  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările