Caz aiuritor la Vaslui. Cadavrul unei femei, suspectă de infectare cu SARS-CoV-2, sigilat în propria casă de Poliţie

Caz aiuritor la Vaslui. Cadavrul unei femei, suspectă de
infectare cu SARS-CoV-2, sigilat în propria casă de Poliţie

FOTO arhivă Adevărul

O familie îndurerată din Vaslui aşteaptă de mai bine de 12 ore ca un medic să constate decesul unei rude. Trupul neînsufleţit al persoanei în cauză, o femeie, a fost lăsat în propria locuinţă, într-o cameră sigilată de Poliţie, pentru că se bănuieşte că a murit de COVID.

Ştiri pe aceeaşi temă

O familie din Vaslui a fost pusă de autorităţi într-o situaţie absurdă. Rudele unei femei decedate, suspectă de infectare cu SARS-CoV-2, nu o pot transporta la Serviciul de Medicină Legală pentru că Poliţia i-a sigilat casa, în lipsa unui medic care să constate decesul.

“Mama a aflat la începutul săptămânii că are COVID-19. A fost o zi la spital apoi s-a întors acasă, cu un tratament pe care trebuia să îl urmeze. Şi ea, şi o vecină de-a noastră au suferit atacuri de panică atunci când au aflat că testele au ieşit pozitive. Vecinei noastre i-au făcut trei teste până să o confirme cu COVID-19, primul a ieşit negativ, al doilea neconcludent, abia al treilea a ieşit pozitiv. S-au întors acasă cu câte o sacoşă de medicamente. Multe dintre acele medicamente erau puse în nişte flacoane pe care nu scria nimic. Noi nu ştim ce pastile a luat mama, doar i s-a spus că trebuie luate. Sâmbătă noaptea, mama a decedat. Am sunat la 112, a venit un poliţist care a sigilat camera cu mama înăuntru pentru că se bănuieşte că a murit de COVID-19. De 12 ore noi stăm cu mama moartă în casă, fără a putea intra la ea, să o vedem. Ni s-a spus că trebuie să aşteptăm un medic de la Iaşi, ca el să decidă cauza morţii. E incredibil ce ni se întâmplă. Ne-au spus că dacă vom intra în cameră la ea, va trebui să stăm 14 zile în izolare. Acum plângem pe lângă pereţii casei, fără a o putea vedea pe mama. Ea zace într-o cameră sigilată, iar noi aşteptăm medicul, care nu ştim când va veni”, a declarat fiul femeii, în această dimineaţă, pentru Vremea Nouă.

Decesul, constatat din cabinet de un medic de familie

După câteva minute, la locuinţa bărbatului s-a deplasat un poliţist, care a dat familiei îndoliate numărul de telefon al lui „Ionuţ de la morgă”. Acesta ar trebui să vină să ridice cadavrul, să-l transporte la spital, de unde, cel mai probabil, îl va returna familiei într-un sac sigilat pentru a fi îngropat cât mai repede.

„Până la urmă, poliţistul ne-a spus că nu va mai veni niciun medic de la Iaşi, pentru că a sunat el medicul de familie, care va ajunge în jurul orei 10 în oraş. Ni s-a comunicat să ne ducem noi la cabinet la el, pentru a ridica certificatul de deces. Am solicitat să se facă autopsie, pentru a afla dacă mama a murit de COVID-19 sau din alte cauze, dar nu se poate. Poliţistul ne-a zis că trebuie să facem o solicitare scrisă către spitalul din Bârlad, pentru că acolo e centru COVID-19. Aşadar, decesul mamei va fi constat de medicul de familie, din cabinetul lui. Încă o persoană decedată de COVID-19 bifată de autorităţile sanitare, despre care nimeni nu are certitudinea că a fost răpusă de acest virus. Stăm cu mama moartă într-o cameră sigilată pentru că timp de 12 ore nu s-a găsit un medic care să completeze un certificat de deces, iar atunci când în sfârşit s-a găsit, nici măcar nu vine la faţa locului, ci tot noi suntem trimişi la cabinet. Dacă asta nu e bătaie de joc, nu ştiu ce mai e”, susţine fiul femeii decedate.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Valul patru infectează masiv copiii. Am dat siguranţa lor pe relaxarea adulţilor

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările