Atentate la Paris. Chirurg din România, aflat în mijlocul francezilor: „Pare incredibil că se poate întâmpla aşa ceva. Nu am putut să dorm toată noaptea“

Atentate la Paris. Chirurg din România, aflat în mijlocul francezilor: „Pare incredibil că se poate întâmpla aşa ceva. Nu am putut să dorm toată noaptea“

Atentatul din Paris FOTO: AP

Atentate la Paris. Constantin Boca, chirurg ortoped român care a decis în urmă cu câteva luni să-şi facă profesia în Franţa, spune că francezii sunt în stare de şoc.

Ştiri pe aceeaşi temă

Atentate la Paris. Doctorul Constantin Boca (41 ani) este angajat al unui spital din Cherbourg - Franţa, situat la 350 de km de Paris. Atentatele de la Paris care s-au soldat cu 140 de morţi şi zeci de răniţi l-au surprins în sala de operaţii şi a aflat despre ele abia în jurul orei 22 (ora Franţei), după ce a ajuns acasă. Străzile erau pustii la acea oră.

"Am fost şi eu impresionat. Pare incredibil că se poate întâmpla aşa ceva. Atentatele au vizat Parisul. La distanţă de 350 de kilometri au fost percepute altfel. La graniţă e linişte. Lumea nu se simte în pericol imediat, dar toţi francezii urmăresc atent evenimentele. Nu am putut să dorm aproape toată noaptea, m-am uitat la televizor deşi ştiam că dimineaţa trebuie să fiu la spital să-mi consult pacienţii. Francezii nu au închis un ochi toată noaptea. Sâmbătă, pacienţii vorbeau numai pe acest subiect. De la ei am aflat că au fost anulate în oraş toate concertele şi manifestările publice. Nu au fost închise graniţele, dar ştiu că s-au impus controale atente. Şi eu am plecat de acasă cu toate documentele, acte de indentitate, contract de muncă, contractul de chirie", a spus, pentru "Adevărul", chirurgul Constantin Boca (foto).

Atentate la Paris. Cel puţin 127 de persoane au fost ucise în urma unor atentate teroriste multiple ce au avut loc, vineri seară, în mai multe zone din Paris. Aproximativ 100 de persoane au fost ucise în urma unei luări de ostatici la sala de spectacole Bataclan. Au avut loc şi două explozii, comise de terorişti sinucigaşi, în zona stadionului Stade de France.

Dr. Constantin Boca a făcut parte din rezidenţiat în Belgia şi timp de aproximativ 10 ani a fost medic coordonator al compartimentului de Ortopedie la Spitalul Municipal de Urgenţă Bârlad. În toamna acestui an a decis să pofeseze în străinătate, în Franţa. Unul din motive a fost stigmatul pus medicilor din ţară, acela că medicii buni au plecat în străinătate.

Pe aceeaşi temă:
 
 
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările