Vineri, 20 septembrie, se sărbătoreşte Ziua Cooperării Europene la Zrenjanin

Vineri, 20 septembrie, se sărbătoreşte Ziua Cooperării Europene la Zrenjanin

În luna septembrie, în mod tradiţional, se sărbătoreşte Ziua Cooperării Europene. În fiecare an, programele Interreg din toată Europa organizează evenimente pentru a celebra cooperarea la frontierele interne şi externe ale Uniunii Europene.

În anii precedenţi acest eveniment festiv a fost organizat atât în România: Timişoara, Reşiţa, Drobeta Turnu Severin, Oraviţa, cât şi în Serbia, la Vârşeţ, Veliko Gradiste şi Kikinda.  Anul acesta comunităţile noastre se vor întâlni la Zrenjanin.

Evenimentul va debuta vineri, 20 septembrie 2019, de la ora 17:30 ora locală, în Zrenjanin, Serbia, la Centrul Cultural Zrenjanin,  cu proiecţia unor filme documentare interesante din România şi Serbia. Mai exact, de la ora 18.00, reprezentând România, va fi proiectat  documentarul Chuck Norris vs. Comunism (2015) , regizat de Ilinca Călugăreanu, iar de la 20.00, documentarul Nana (2018) , în regia lui Miladin Colakovic.

Va fi prezentă şi Irina Margareta Nistor (România), unul dintre personajele principale ale documentarului românesc, care va fi disponibilă în timpul sesiunii de întrebări şi răspunsuri pentru a vorbi despre experienţele sale.

Începând cu ora 17:30, organizatorii vor proiecta în holul Centrului Cultural Zrenjanin filme generate în cadrul proiectelor finanţate în cadrul Programului Interreg-IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia.

Ziua Cooperării Europene este o iniţiativă de comunicare care are loc în ţările Uniunii Europene şi în ţările vecine, beneficiare ale programelor de cooperare teritorială, care are ca scop promovarea colaborării dintre comunităţile locale din zonele de frontieră într-un mod unic.

Ziua Cooperării Europene este organizată în cadrul Programului Interreg-IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia de către Secretariatul Comun al Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Timişoara în parteneriat cu Autoritatea de Management (Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice din România) şi Autoritatea Naţională (Ministerul Integrării Europene din Serbia), cu sprijinul Centrului Cultural Zrenjanin şi al Municipalităţii Zrenjanin.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: