Trei eleve din Mehedinţi au luat media 10 la Evaluarea Naţională

Trei eleve din Mehedinţi au luat media 10 la Evaluarea Naţională

S-au afişat rezultatele

Trei eleve din Mehedinţi au reuşit performanţa să obţină media 10 la examenul de evaluare naţională. Două dintre ele sunt eleve la Colegiul Naţional Gheorghe Ţiţeica, iar cealalta este de la Colegiul Naţional Traian.

Ca în fiecare an, notele mari la examenul de evaluare naţională sunt obţinute de elevi care învaţă la Colegiul Naţional Gheorghe Ţiţeica şi Colegiul Naţional Traian.

Cele trei medii de 10 au fost obţinute de Ruxandra Maria Iacob, elevă la Colegiul Naţional Gheorghe Ţiţeica, Oana-Maria Mazilu de la Colegiul Naţional Traian şi Maria Şalău de la Colegiul Naţional Gheorghe Ţiţeica.

La polul opus sunt mulţi elevi care au luat note de 1 de la şcoli din mediul rural, cum ar fi Livezile, Punghina, Bălăciţa, Grozeşti, Vlădaia, Noapteşa, Dumbrava de Jos, Cerneţi, Husnicioara şi chiar din municipiul Drobeta Turnu Severin (Şcoala Gimnazială Dimitrie Grecescu).

Procentul de promovare la evaluare naţională este în judeţul Mehedinţi este de 64,29 la sută cu 1.174 de note peste 5. La limba română, procentul este de 76,52 la sută (11 note de 10), iar la matematică de 52 la sută (15 note de 10). Au fost înscrişi 2.033 de elevi şi au fost prezenţi la examen 1.826 de elevi. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: