Primari din Mehedinţi cu salarii majorate substanţial de la 1 iulie. „Le-am crescut cât permite grila aceea din lege“

Primari din Mehedinţi cu salarii majorate substanţial de la 1 iulie. „Le-am crescut cât permite grila aceea din lege“

Primarul de la Tâmna mai primeşte 1.000 de lei la salariu FOTO Arhivă

Doar o parte din primăriile din judeţul Mehedinţi au aprobat până acum o nouă grilă de salarizare. Sunt primari care spun că bugetul local nu poate suporta o majorare de salarii, iar acolo unde s-a trecut la măriri, acestea nu sunt spectaculoase.

Ştiri pe aceeaşi temă

De exemplu, la Primăria Şişeşti, doar trei angajaţi (care în momentul de faţă primesc un salariu brut de 1.450 de lei) vor primi ceva la salariu. Este vorba de contabilul unităţii, responsabilul cu proiectele pe fonduri europene şi un alt angajat cu 23 de ani vechime.

Primarul comunei Şişeşti, Marian Răducan, spune că dacă ar trece la majorări salariale pentru toţi funcţionarii ar însemna să trimită acasă o parte din angajaţi fiindcă bugetul local nu poate suporta asemenea cheltuieli.

„Nu ne permite bugetul fiindcă avem proiecte în implementare, şi apoi ţinem cont şi de următoarea majorare de 25% care va fi obligatorie la 1 ianuarie. Şi atunci nu suportă bugetul preluarea cheltuielilor. Plus că mai este o altă problemă, după actualul Cod Fiscal sunt nişte niveluri maxime pentru stabilirea taxelor şi impozitelor, ori noi nu le mai putem majora pentru acoperirea cheltuielilor bugetare”, explică primarul de la Şişeşti. După majorare, contabiliul primăriei va avea un salariu brut de 2.120 de lei.

La Malovăţ, o comună învecinată municipiului Drobeta Turnu Severin, cresc salariile la o parte din angajaţi, iar la alţii scad.

„Avem şedinţă de Consiliu Local astăzi (n.r. 31 iulie a.c.), s-au stabilit toţi coeficienţii pentru fiecare funcţie în parte. Cresc un pic salariile care sunt foarte mici, iar salariul secretarului şi al contabilului se micşorează pentru că nu poate să depăşească salariul viceprimarului care este 3.054 de lei net”, spune primarul Ion Michescu.

Primarul are un salariu de 3.400 lei net, iar după noua grilă de salarizare va primi în mână circa 4.000 de lei. Angajaţii primăriei cu salarii mici sunt cei mai avantajaţi în sensul că vor primi circa 300 de lei, după majorare.

De exemplu, un inginer agricol debutant la Registrul Agricol, care avea un salariu net de 1.200 de lei, după majorare va primi un salariu net de 1.500 de lei.

Şi la Tâmna, Consiliul Local a aprobat o nouă grilă de salarizare. Contactat telefonic, primarul comunei Tâmna, Ion Cioară, a declarant următoarele: “Am avut şedinţa de Consiliu Local vineri, 28 iulie. (…) Le-am majorat cât permite grila aceea din lege. Creşteri mai mari sunt la primar şi la viceprimar, ăsta este adevărul, a crescut brutul cu vreo 1000 de lei”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: