Platanii din zona de promenadă a municipiului Turnu Severin s-au uscat

Platanii din zona de promenadă a municipiului Turnu Severin s-au uscat

platanii de pe Crişan se usucă unul câte unul

Platanii plantaţi în această primăvară pe strada Crişan, zona de promenadă a municipiului Drobeta Turnu Severin, se usucă. Investiţia foarte mare, dacă ne gândim că un singur arbore ornamental a costat municipalitatea 80 de euro, nu se justifică.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primăria a plantat numai în această zonă peste 800 de arbori ornamentali, ceea ce după un calcul simplu înseamnă 64.000 de euro. În întreg oraşul au fost plantaţi circa 2000 de arbori, adică nici mai mult nici mai puţin de 160.000 de euro.

La câteva luni de la plantare însă, o parte din aceşti arbori aduşi tocmai din Italia s-au uscat, semn că nu le-a priit deloc pe meleagurile severinene. Imaginea dezolantă pe care o oferă trecătorilor aceşti arbori uscaţi în plină vară ne aminteşte de ideea trăznită a fostului ministrul Agathon cu palmierii ofiliţi de la Mamaia.

Dacă unii severineni mai toleranţi dau vina pe secetă, cei mai mulţi locuitori ai oraşului se arată intrigaţi de faptul că primăria a aruncat banii pe apa sâmbetei pentru nişte arbori care nu sunt specifici zonei.

„Domnule, ideea a fost cât se poate de proastă. Se puteau foarte bine planta arbori româneşti şi cu siguranţă nu s-ar fi cheltuit atâţia bani. Primăria ar trebui să dea socoteală pentru toată această cheltuială", ne-a spus un domn pensionar.

De cealaltă parte, Primăria spune că încearcă o „resuscitare" a arborilor uscaţi, care au fost duşi într-o pepinieră în încercarea de a mai fi salvaţi. „Din aproximativ 800 de copaci ornamentali pe care i-am plantat pe zona de promenadă 32 s-au uscat şi în special din cauza condiţiilor extreme. Au fost scoşi din locurile în care au fost plantaţi şi duşi provizoriu într-o pepinieră în încercarea să vedem dacă cumva îşi mai revin. Oricum, dacă îşi mai revin vor fi replantaţi în locurile respective, dacă nu vor fi completaţi cu alţi copaci ornamentali", a spus Nicolae Paponiu, city manager la Primăria Drobeta Turnu Severin.

Cât priveşte preţul piperat al acestor arbori, Paponiu consideră că acesta este în funcţie de „calitate": „Ţinând cont de calitatea arborilor şi de vârsta cu care au fost crescuţi în pepinieră poate fi un preţ mare sau poate fi un preţ mic. Vârsta medie a copailor respectivi care au fost plantaţi pe zona Crişan a fost de 8 ani. Opt ani au fost crescuţi în pepiniere".


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările