O etnică româncă din Kladovo, câştigătorul concursului de jurnalism „Românii din comunităţile istorice"

O etnică româncă din Kladovo, câştigătorul concursului de jurnalism „Românii din comunităţile istorice

Simona Jovanovic a fost prezentă la decernarea premiilor FOTO Alexandra Georgescu

Joi, 23 noiembrie, la Clubul Artelor a avut loc festivitatea de premiere a câştigătorilor concursului de jurnalism „Tinere talente", cu tema „Românii din comunităţile istorice" ediţia a III-a, 2017, organizat de portalul jurnalromanesc.ro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Evenimentul a fost organizat în cadrul manifestărilor organizate zilele acestea de Palatul Culturii Teodor Costescu, care sărbătoreşte 93 de ani de existenţă.

Premiul cel mare a fost câştigat de o tânără din Valea Timocului – Serbia. Simona Jovanović, absolventă a Facultăţii de Ştiinţe Politice, Filosofie şi Ştiinţe ale Comunicării, din cadrul Universităţii de Vest din Timişoar, care este originară din satul Reka, comuna Kladovo.

„Articolul care i-a adus premiul cel mare este o cutremurătoare mărturie despre românism, despre nevoia de apărare a identităţii româneşti şi despre educaţie”, spune jurnalistul Romeo Crîşmaru de la jurnalromanesc.ro.

Pentru evaluarea lucrărilor trimise de concurenţi a fost desemnat un juriu format din 5 persoane: Romeo Crîşmaru, directorul Jurnal Românesc. Mihai Firică, jurnalist, publicist şi scriitor, Xenia Negrea, llector universitar doctor la Facultatea de Litere, Departamentul Comunicare, Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, din cadrul Universităţii din Craiova, Marga Bulugean, redactor-şef adjunct al cotidianului regional „Cuvântul Libertăţii”, din Craiova şi Doina Iovănel Spineanu, scriitor, membru al Uniunii Scriitorilor din România, filiala Timişoara.

Fondul de premiere a fost asigurat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni pentru proiectul „Jurnal Românesc – ziar on line pentru românii de pretutindeni”.


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: