Medicii de familie au pichetat Prefectura Mehedinţi. “Suntem îngropaţi în hârtii şi nu mai avem timp pentru pacienţii noştri”

Medicii de familie au pichetat Prefectura Mehedinţi. “Suntem îngropaţi în hârtii şi nu mai avem timp pentru pacienţii noştri”

Medicul de familie Carmen Tronea, şeful Patronatului Medicilor de Familie din Mehedinţi FOTO Alexandra Georgescu

Medicii de familie din Mehedinţi, împreună cu pacienţii lor şi colaboratorii cabinetelor, au pichetat joi, începând cu ora 11, sediul Prefecturii Mehedinţi şi al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, în contextul mişcărilor de protest de la nivel naţional, organizate de Coaliţia „Solidari pentru Sănătate” .

Ştiri pe aceeaşi temă

Medicii sunt nemulţumiţi, printre altele, de sistemul birocratic care i-a transformat din doctori în funcţionari şi de slaba investiţie din sistemul de sănătate

“Disperarea ne-a adus aici pentru că suntem cei călcaţi în picioare fiindcă pacienţilor noştri nu le sunt respectate drepturile, nouă nu ne sunt respectate drepturile şi nimeni nu recunoşate că şi noi suntem oameni. Suntem îngropaţi în hârtii şi nu mai avem timp pentru pacienţii noştri să facem actul medical, dar toată lumea are de la noi pretenţii. Casa de Asigurări de Sănătate se gândeşte numai la sancţiuni, niciodată nu pune în valoare profesionalismul nostru, noi suntem cei buni de plată întotdeauna”, a declarat Carmen Tronea, şeful Patronatului Medicilor de Familie din Mehedinţi. 

Prin acest protest, medicii de familie vor să avertizeze factorii responsabili  cu privire la situaţia de criză majoră prelungită în care se află sistemului naţional de asistenţă medicală primară şi nevoia imperativă a sustenabilităţii acestui segment de îngrijire a pacienţilor.

„Am fost îngropaţi în hârtii, noi nu mai afcem altceva, nu mai avem timp să afcem un act medical aşa cum merită pacientul nostru. Din cauza unei disfuncionalităţi a sistemului informatic, pacienţii aşteaptă ore întregi la uşa cabinetelor noastre ca să le scoatem o reţetă sau un bilet de trimitere. Ni s-a luat dreptul nostru de negociere a contractului cadru, este un contract impus ani de zile, este de fapt un copy-paste în fiecare an, în care noi medicii de familie nu avem drept de negociere”, a spus şi Cornelia Ştefan, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie din Mehedinţi.

Protestatarii au înmânat un memoriu cu revendicările lor la Prefectura Mehedinţi şi Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Mehedinţi.

Următoarea acţiune de protest va fi organizată în data de 15 noiembrie, când va fi organizat un miting în Bucureşti. În cadrul acestei mişcări de protest, medicii de familie, împreună cu pacienţii vor încerca să atragă atenţia că în România nu se mai poate asigura asistenţa medicală primară în lipsa unor schimbări fundamentale care să asigure calitatea adecvată a actului medical.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Medicul de familie Cornelia Ștefan FOTO Alexandra Georgescu 

Imagini din aceeasi galerie
  • Medicul de familie Cornelia Ștefan FOTO Alexandra Georgescu 
Distribuie imaginea
citeste totul despre: