Cum se prepară tartele cu ciuperci după o reţetă a măicuţelor de la o mânăstire din Mehedinţi

Cum se prepară tartele cu ciuperci după o reţetă a măicuţelor de la o mânăstire din Mehedinţi

Tartă cu ciuperci FOTO Reţete practice

Vă propunem o reţetă foarte uşor de preparat şi gustoasă, de la Mânăstirea Sf. Treime, din Cerneţi, judeţul Mehedinţi, care se găseşte alături de alte reţete în cartea „Ospăţ cu gust de Mehedinţi”, scrisă de Narcisa-Alexandra Ştiucă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aluatul se prepară din o sută cincizeci grame unt/margarină, trei sute grame de făină, drojdie cât o măslină, dizolvată în apă, sare, un ou (dacă este de dulce, dacă este de post se face fără ou). Umplutura se face din ciuperci de pădure sau de cultură, ceapă, verdeaţă, are, piper.

Se frământă aluatul şi se lasă la dospit. Ciupercile se toacă mărunt şi se amestecă cu ceapa tocată, se călesc împreună în ulei şi se ţin până se scade apa care iese din ciuperci. Apoi se amestecă cu verdeaţă, sare şi piper.

Dacă e de dulce se bate şi un ou. Aluatul se întinde, se pune în forme de tarte mai mult, să rămână marginea deasupra formei, şi se pune umplutura. Se bagă la cuptor şi se ţine până când e aluatul copt. Se poate servi cu o felie de roşie deasupra.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: