Tulcea: Sinucigaşii,în topul urgenţelor de la Ambulanţă

Tulcea: Sinucigaşii,în topul urgenţelor de la Ambulanţă

Salvati de Ambulanţă!

În ultima perioadă, spun medicii tulceni de la Serviciul de Ambulanţă Tulcea,  aproape zilnic acordă primul ajutor în cazul unor tentative de suicid. Majoritatea se produc pe fondul sărăciei accentuate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cadrele Serviciului Judeţean de Ambulanţă Tulcea sunt solicitate aproape zilnic să acorde primul ajutor în cazul unor tentative de suicid.
„Media este de doă cazuri la două-trei zile, aş putea spune. Majoritatea celor care apelează la aceste metode iau medicamente, vor să se spânzure sau îşi taie venele. În majoritatea  cazurilor reuţim să-i salvăm. Poate unii nici nu doresc să-şi ducă gestul până la capăt. Cert este că toate aceste aspecte vin pe fondul stării de sărăcie şi degradare socială“, declară doctorul Dumitru Vâlcu, şeful Serviciului Judeţean de Ambulanţă Tulcea.

Raportat la ultimele două zile, cadrele medicale de la Ambulanţă au interventi la trei astfel de tentative. Sinucigaşii sunt în afara oricărui pericol şi sunt internaţi în secţia Psihiatrie a Spitalului Judeţean.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările