Sindicatul Europol: „O palmă dată unui poliţist este o palmă dată Poliţiei Române”

Sindicatul Europol: „O palmă dată unui poliţist este o palmă dată Poliţiei Române”

Poliţistul a fost agresat de localnici

În urma imaginilor apărute în spaţiul public în care un poliţist este înjurat, ameninţat şi lovit, Sindicatul Poliţiştilor Europeni „Europol” susţine că poliţiştii sunt trimişi în teren „carne de tun”, iar responsabilii din minister şi guvern fac doar promisiuni care nu se materializează.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cazul de la Niculiţel, judeţul Tulcea, a scandalizat poliţiştii din România. Sindicatul Europol a postat un comunicat în care susţine că incidentul în care un coleg poliţist este înjurat, ameninţat şi lovit „ne demonstrează încă o dată faptul că poliţiştii sunt trimişi carne de tun în teren şi sunt puşi în situaţii în care nu numai viaţa lor este pusă în pericol ci şi autoritatea noastră”.

Sindicatul poliţiştilor reaminteşte faptul că oamenii legii merg în continuare singuri pe teren, deşi au fost cazuri în care poliţiştii au fost chiar omorâţi, iar ministrul de interne a promis în vară că aşa ceva nu se va mai întâmpla. „Imaginile sunt mai mult decât dureroase şi stârnesc un sentiment de frustrare extremă în condiţiile în care doamna ministru a spus încă din vara, de la tragedia cu poliţistul din Suceava, că atâta vreme cât va mai avea mandat, nu va mai permite ca vreun poliţist să fie planificat singur în serviciu. Să nu mai vorbim de petardele premierului Tudose care a plusat şi care a spus că el vrea ca patrulele să fie formate din 4 poliţişti.”

Poliţiştii apreciază şi atitudinea colegului lor din Tulcea care, deşi ameninţat, înjurat şi lovit, „nu se pierde, ci se repliază, reuşeşte să îşi scoată armamentul şi foloseşte spay-ul iritant lacrimogen atunci când vede că agresorul se apropie de el cu intenţia vizibilă de a-l agresa”.

IPJ Tulcea face o anchetă

„În urma apariţiei unor imagini în spaţiul public, la data de 3 decembrie a.c, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Tulcea a deschis o anchetă internă cu privire la un eveniment care a avut loc sâmbătă, 2 decembrie, în localitatea Niculiţel, judeţul Tulcea, în care a fost implicat un poliţist din cadrul Postului de Poliţie Niculiţel.

Orice date referitoare la incident vor fi aduse la cunoştinţa opiniei publice, după finalizarea cercetărilor”, transmite IPJ Tulcea
 

Pe aceeaşi temă:

VIDEO Poliţist agresat de localnici, în timp ce încerca să salte un individ. Omul legii a scos pistolul şi a folosit spray-ul paralizant pentru a scăpa de atacatori

 

citeste totul despre: