Mai multe localităţi din Delta Dunării vor fi protejate împotriva inundaţiilor. Ce lucrări se vor face cu 42 milioane de lei

Mai multe localităţi din Delta Dunării vor fi protejate împotriva inundaţiilor. Ce lucrări se vor face cu 42 milioane de lei

FOTO: ABADL

Zece localităţi din Delta Dunării vor beneficia de o investiţie de peste 42 de milioane de lei prin care vor fi reabilitate staţii de pompare şi evacuare a apelor şi vor fi realizate lucrări la diguri.

Ştiri pe aceeaşi temă

42.825.000 de lei, bani proveniţi din finanţare europeană, de la bugetul de stat şi din veniturile proprii ale Apelor Române vor fi investiţi pentru aducerea la parametri optimi de funcţionare a staţiilor de pompare şi evacuare existente, cât şi realizarea lucrărilor de închidere a liniei de apărare împotriva inundaţiilor în zece localităţi din Delta Dunării. 
 
Proiectul îşi propune reducerea riscului de producere a inundaţiilor în localităţile Periprava, Sulina, Crişan, Sfântu Gheorghe, Gorgova, Letea, Mila 23, Pardina, Ilganii de Sus şi Vulturu din Delta Dunării afectate de schimbările climatice. 
 
„Durata estimată a execuţiei lucrărilor este de 18 luni de la semnarea contractului”, transmite administraţia Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral (A.B.A.D.L.). Astfel, în localităţile Periprava, Sulina, Letea, Pardina, Crişan, Sfântu Gheorghe, Gorgova, Mila 23 se vor reabilita şi moderniza staţiile de evacuare a excesului de apă din intravilan. În localităţile Vulturu şi Ilganii de Sus din comuna Maliuc se vor realiza lucrări de apărare împotriva inundaţiilor care constau în lucrări de închidere a liniei de apărare şi realizarea a două staţii de pompare.
 
FOTO: ABADL


Vă recomandăm să mai citiţi: 

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările