VIDEO Cele mai cunoscute melodii lansate de-a lungul timpului de artişti din Timişoara. De la Phoenix şi Cargo la Genius şi DJ Project

VIDEO Cele mai cunoscute melodii lansate de-a lungul timpului de artişti din Timişoara. De la Phoenix şi Cargo la Genius şi DJ Project

DJ Project a fost înfiinţată la Timişoara, în 2000. A devenit una dintre cele mai iubite formaţii din România

Vom încerca să prezentăm câteva dintre marile hituri care s-au născut în Timişoara, de la rock la house, de la Phoenix la DJ Project. Având în vedere că lista ar fi foarte lungă, este un top subiectiv, în care am ales câteva din piesele care au ajuns hit-uri la nivel naţional.

Ştiri pe aceeaşi temă

Timişoara a fost mereu deschizătoare de drumuri când vine vorba de muzică. Nelu Stratone, autorul cărţii “Rock sub seceră şi ciocan”, care a făcut o analiză atentă şi detaliată a fenomenului muzical din perioada comunistă, a pus Timişoara în frunte.
 
“Rock-ul timişorean s-a dezvoltat încă din anii 60, de la începutul istoriei rock-ului românesc. Timişoara a avut avantajul că se afla foarte aproape de graniţa de Vest, a dispus de instrumente muzicale mult mai performante decât cei din alte părţi din ţară, de informaţie legată de muzică, ascultau posturile de radio occidentale. Bineînţeles că au şi apărut trupe interesante, pe lângă Sfinţii, deveniţi Phoenix, au mai fost mulţii alţii. Să numesc doar Clasicii, care s-au dezvoltat în Clasic XX, sau Progresiv TM. Timişoara a fost pe primul loc în muzica rock din România. Foarte interesant şi important este faptul că trupele timişorene nu s-au dezoltat pe un singur filon muzical. Sunt reprezentate foarte bine toate genurile muzicale. Şi vă spun că atunci când vine o trupă timişoreană în Bucureşti, sala este plină şi azi”, a declarat Nelu Stratone. 
 
Vom încerca să prezentăm câteva dintre marile hituri care s-au născut în Timişoara, de la rock la house, de la Phoenix la DJ Project. Având în vedere că lista ar fi foarte lungă, este un top subiectiv, în care am ales câteva din piesele care au ajuns hit-uri la nivel naţional. Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările