Vaporaşele ar putea să circule în scurt timp pe Bega. Problema se va rezolva în următoarea şedinţă de Guvern

Vaporaşele ar putea să circule în scurt timp pe Bega. Problema se va rezolva în următoarea şedinţă de Guvern

Vaporaşele ar putea să circule în scurt timp pe Bega

Hotărârea de Guvern de înfiinţare a Regiei de Administrare a Canalului Bega, care va permite circulaţia vaporaşelor, ar putea fi aprobată săptămâna viitoare în şedinţa de Guvern.

Ioan Deneş, ministrul Apelor şi Pădurilor, s-a aflat joi la Timişoara, pentru mai multe evenimente. Deneş a participat la reinaugurarea Palatului Apelor, iar apoi a plecat să inspecteze ecluza de la Sânmihai. 

Ioan Deneş a anunţat că Hotărârea de Guvern de înfiinţare a Regiei de Administrare a Canalului Bega, care va permite circulaţia vaporaşelor, ar putea fi aprobată săptămâna viitoare în şedinţa de Guvern.
 
Potrivit ministrului, proiectul aşteaptă unele avize ale Ministerului Justiţiei:
 
„Înţeleg că în această săptămână se rezolvă unele observaţii de către Ministerul Justiţiei, urmând ca săptămâna viitoare să intre în şedinţă de Guvern şi să fie aprobată completarea domeniului de activitate a Ministerului Transporturilor cu înfiinţarea aceste administraţii fluviale a canalului Bega. Astfel încât banii accesaţi din fonduri europene să nu fie obligaţi cetăţenii Timişoarei să-i returneze”, a spus Ioan Deneş.
 
Ministrul Apelor şi Pădurilor a declarat că Primăria Timişoara a solicitat înfiinţarea administraţiei navigabile a canalului Bega abia în cursul anului trecut. Deneş a mai spus că Regia de Administrare a Canalului Navigabil Bega ar fi trebuit înfiinţată încă dinainte de a se solicita banii europeni.

Primăria Timişoara a cumpărat, cu peste şapte milioane de lei, şapte vaporaşe pentru transport în comun şi plimbări de agrement. La un an de la inaugurare, acestea nu pot fi folosite din motive birocratice. Primăria are termen până la sfârşitul lunii iunie să pună în circulaţie vaporaşele cumpărate în cadrul proiectului european pentru a nu fi obligată să restituie banii. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările