Un braconier care a împuşcat un pădurar şi a primit opt ani de închisoare, dispărut fără urmă

Un braconier care a împuşcat un pădurar şi a primit opt ani de închisoare, dispărut fără urmă

Vasile Tamaş, zis Ludu, a fost condamnat la opt ani de închisoare pentru tentativă de omor

La mai mult de jumătate de an de la sentinţa prin care un braconier care a împuşcat un pădurar a fost condamnat la opt ani de închisoare, Poliţia nu a reuşit încă să dea de urma fugarului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Valentin Tamaş, un tânăr din judeţul Arad condamnat la opt ani de închisoare pentru tentativă de omor după ce a împuşcat un pădurar nu a fost prins, la mai bine de jumătate de an de la pronunţarea sentinţei finale. Tamaş este acuzat că în martie 2017, în timp ce se afla la braconaj într-o pădure de lângă Gurahonţ, l-a împuşcat cu arma de vânătoare deţinută ilegal pe Sorin Jiva, un angajat al Ocolului Silvic Gurahonţ, venit în pădure să aducă hrană animalelor.

Tamaş a fost pus sub acuzare pentru tentativă de omor după ce victima, care a avut nevoie de 50 de zile de îngrijiri medicale, deşi era întuneric, a reuşit să vadă la lumina unei lanterne faţa lui Tamaş. Nici în timpul anchetei, nici în cursul procesului, braconierul nu a recunoscut acuzaţiile.

În final, tânărul a fost găsit vinovat de tentativă de omor şi condamnat la opt ani de închisoare. Tamaş a fost prezent la toate termenele din proces, dar înainte de pronunţarea sentinţei finale a dispărut fără urmă, nefiind găsit nici în prezent. La scurt timp după pronunţarea sentinţei, zeci de poliţişti l-au căutat pe bărbat în pădurea din apropiere de Gurahonţ, dar căutările au fost fără succes.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: