Timişoara, la un pas carantină. Dominic Fritz vrea măsuri stricte: „Nu are rost să luăm măsuri doar de dragul măsurilor”

Timişoara, la un pas carantină. Dominic Fritz vrea măsuri stricte: „Nu are rost să luăm măsuri doar de dragul măsurilor”

Carantinarea Timişoarei şi a localităţilor din jur este inevitabilă, a anunţat marţi primarul Timişoarei, Dominic Fritz.

Ştiri pe aceeaşi temă

În prima sa conferinţă de presă din postura de primar al Timişoarei, Dominic Fritz a anunţat că situaţia paturilor din spitalele COVID-19 este critică, iar pe fondul creşterii numărului de infectări, intrarea în carantină a Timişoarei şi a localităţilor periurbane este aproape sigură.

„Trebuie să spun, din păcate, că este puţin probabil că vom putea evita o carantinare a oraşului şi a localităţilor periurbane. O să fim confruntaţi foarte curând cu această decizie. Dacă privim cifrele în faţă, dacă realizăm că oricum la un moment dat o să trebuiască să carantinăm zona metropolitană Timişoara, poate că este mai bine să fie mai devreme decât mai târziu pentru că, bineînţeles, cu fiecare zi cu care cresc infectările este mai greu să le limităm”, a declarat Dominic Fritz.

Primarul Timişoarei nu a oferit detalii despre ce măsuri concrere ar presupune carantina, dar a declarat că este adeptul unor măsuri stricte.

„Eu tind să cred că o abordare mai strictă pe termen scurt ne aduce beneficii pe termen lung mai multe, dar nu vreau să mă hazardez în explicaţii. Trebuie găsită o formulă eficace pentru că un lucru este clar: nu are rost să luăm măsuri doar de dragul măsurilor”, a mai declarat Dominic Fritz.

Noul primar al Timişoarei a declarat că toate paturile din secţiile COVID-19 de la Timişoara sunt ocupate, Spitalul Municipal Timişoara obţinând de la DSP aviz pentru transformarea a 50 de paturi de la Clinica de Cardiologie ASCAR în paturi COVID. Fritz a mai anunţat că a luat legătura cu reprezentanţii unei firme care comercializează concentratoare pentru oxigen, urmând ca Primăria Timişoara să cumpere sau să închirieze astfel de aparate pentru a le pune la dispoziţia spitalelor sau chiar a pacienţilor care se tratează acasă.

Vă rog să mai citiţi şi:


 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările