Sport extrem în Timişoara din perioada interbelică. Slackline pe sârmă la mare înălţime

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slackline în Timişoara de altădată
Slackline în Timişoara de altădată

O fotografie veche din Timişoara, din anii dintre cele două războaie mondiale, arată că încă din acele vremuri se practica sporturile extreme în capitala Banatului.

Cel mai cunoscut practicant de slackline din România este timişoreanul Flaviu Cernescu. „Balaurul din Transilvania”, cum este el cunoscut, uluieşte prin traversările făcute la mare înălţime, pe o coradă de 2,5 centimetri

Se pare însă că acest sport extrem a fost practicat la Timişoara cu mulţi ani în urmă. O fotografie veche, din anii dintre cele două războaie mondiale, arată că încă pe aceea vreme se practica acrobaţia urbană. 


În imagine se observă un număr impresionant de persoane care s-au adunat în zona centrală pentru a vedea un număr de acrobaţie la înălţime. 

Acrobatul traversează pe sârmă două clădiri de pe actualul bulevard al Republicii. 
 

„Cred că este mai degrabă prin anii 1925-1934, deoarece pe frontonul clădirii, de sub acrobat, este anul 1925. Şi în plus, unde este lumea adunată, se va construii după 1934 hotelul Carlton, actualul hotel Cina-Banat. Cablul era legat între clădirea de pe Republicii nr.8 (Electrice) şi Palatul Victoria, adica Republicii nr.1 care avea jos magazinul Eleganţa”, ne-a explicat Lucian Muntean, timişorenul care deţine o colecţie impresionantă de fotografii cu oraşul de altădată.

În 2014, Flaviu Cernescu a traversat pe coardă două clădiri, nu departe de zona în care a făcut spectacol acrobatul din perioada interbelică. El s-a plimbat pe „sârmă” între Hotel Timişoara şi Teatrul Naţional.

Slackline Timişoara


 

Ce e slackline?

Slackline este un sport care presupune folosirea unei chingi de nylon, cu lăţimea cuprinsă între 2 şi 5 de centimetri, care se prinde la amblele capete de puncte fixe: arbori, balustrade, pitoane de escaladă. 

Practicantul caută să-şi menţină echilibrul şi să execute mişcări acrobatice pe coarda suspendată la diferite înălţimi. Acest sport a apărut în California, acum 30 de ani, ca antrenament pentru căţărători. S-a extins şi a început să fie practicat la scară largă, având mai multe variante: shortline, trickline, jumpline, longline şi highline. 

Citeşte şi:

FOTO Isprava timişoreanul Flaviu Cernescu din Polonia îţi taie respiraţia

FOTO VIDEO Programatorul timişorean care a uimit Marea Britanie cu pasiunea sa extremă

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite