Spitalul Municipal Timişoara va primi un aparat RMN în valoare de un milion de euro

Spitalul
Municipal Timişoara va primi un aparat RMN
în valoare de un milion de euro

Noul aparat RMN va costa un milion de euro

Cu ajutorul banilor europeni, Spitalul Municipal Timişoara va fi dotat cu un aparat de Rezonanţă Magnetică Nucleară (RMN) de ultimă generaţie, dar şi cu alte echipamente necesare actului medical.

Ştiri pe aceeaşi temă

“Vom achiziţiona un RMN în valoare de 1 milion de euro, prin fonduri ale Uniunii Europene. În aceast moment pregătim camera specială în care va fi montat”, a spus Octavian Mazilu, directorul Spitalului Municipal Timişoara. E vorba de un RMN foarte performant cu putere de 1,5 Tesla.

Aparatul RMN-ul va fi cumpărat printr-un proiect european. „Finanţarea este undeva la un milion de euro pemtru acest aparat, softul va fi extrem de util în domeniul oncologic. Un alt aparat important va fi un mamograf digital, în valoare de 400.000 – 450.000 de euro, de care nu dispunem în zona de vest a ţării. Este un mamograf care oferă o explorare de vârf în problema patologiei sânului”, a mai spus Octavian Mazilu.

Durata de implementare a proiectului este de 17 luni.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările