Pedeapsa primită de un agent care transporta valori, pentru agresarea unui şofer care i-ar fi „furat“ locul de parcare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Timişoara a pronunţat joi sentinţa finală în cazul unui agent de pază de pe o maşină de transport valori care a agresat un şofer pentru că i-a „furat” locul de parcare maşinii cu bani.

Nouă luni de închisoare cu suspendare şi amânarea aplicării pedepsei şi plata unor daune morale de 4.000 de lei. Asta au decis judecătorii Curţii de Apel Timişoara într-un dosar de purtare abuzivă în care a fost trimis un agent de pază de pe o maşină de transport valori. Agentul a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad după ce,  în februarie 2017, aflându-se pe o stradă din Arad pentru alimentarea cu bani a unui ATM, agentul a agresat un şofer pentru că a ocupat un loc de parcare pe care se pregătea să îl ocupe maşina cu bani.

„Doarece nu găseşte un loc de parcare, martorul B.S.D., care se afla la volanul autoutilitarei opreşte pe prima bandă şi aprinde luminile de avarie, pentru a permite unui alt autovehicul să iasă din parcare, cu intenţia de a ocupa la rândul său locul care urma astfel să se elibereze. În acest moment, autoutilitara este depăşită de autoturismul condus de persoana vătămată care printr-o manevră scurtă, ocupă locul de parcare care se eliberase chiar în acel moment. Martorul B.S.D. este nevoit să frâneze brusc, inculpatul Ş.R.M., pasager în vehicul, fiind proiectat în scaunul şoferului”, se arată în rechizitoriul.

În urma situaţiei create, agentul de pază, pasager în maşina de transport valori, a coborât hotărât să îi aplice o corecţie „hoţului” de locuri de parcare. Între agent şi şofer a avut loc un schimb de replici, iar agentul l-a lovit pe şofer provocându-i leziuni care au necessitate 7-8 zile de îngrijiri medicale. Agentul nu a recunoscut acuzaţiile, susţinând că el a fost, de fapt victima.

În final, judecătorii l-au găsit vinovat pe agent de purtare abuzivă şi i-au aplicat o pedeapsă de nouă luni cu suspendare, dar cu amânarea aplicării pedepsei.  „Inculpatul nu a mai fost condamnat anterior la pedeapsa închisorii; acesta şi-a manifestat acordul de a presta o muncă neremuner ată în folosul comunităţii iar în raport de persoana inculpatului, de conduita avută anterior săvârşirii infracţiunii, precum şi de posibilităţile sale de îndreptare, instanţa apreciază că aplicarea imediată a unei pedepse nu este necesară, dar se impune s upravegherea conduitei sale pentru o perioadă determinată.”, se arată în sentinţa Judecătoriei Arad, menţinută de Curtea de Apel Timişoara.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite