„Săgeţile” controversatului Zaher Iskandarani şi-au primit sentinţele pentru o escrocherie de 13 milioane de euro, pe ruta România-Siria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Locotenenţii” lui Zaher Iskandarani şi-au primit sentinţele
„Locotenenţii” lui Zaher Iskandarani şi-au primit sentinţele

Dosarul de spălare a banilor proveniţi din vânzarea fabricii de apă minerală Băile Herculane a primit o primă sentinţă: condamnări cu executare şi o achitare. Procurorii DNA au trimis în judecată, în 2008, unul dintre cele mai complexe dosare de spălare de bani şi evaziune fiscală din Banat.

În acest dosar, procurorii au „desenat" schema după care, printr-o tranzacţie fictivă cu orez, au fost scoase din România şi duse în Siria peste 13 milioane de euro.  

Potrivit procurorilor, în spatele operaţiunii se află Zaher Iskandarani, caracterizat drept „organizatorul şi beneficiarul întregului mecanism". Împotriva lui Zaher Iskandarani nu s-au găsit probe, iar sirianul a scăpat basma curată. La înaintare au fost scoşi „locotenenţii" Andress Richard, Frank Kappler şi Aurora Demendy.

Modul de operare

Rechizitoriul de trimitere în judecată arată că, printr-o serie de transferuri de active ale societăţilor şi de vânzare a părţilor sociale, proprietarul fabricii (care i-a aparţinut lui Zaher Iskandarani) a devenit firma New Manhatan Investment SRL, iar terenul şi instalaţiile au ajuns la doi cetăţeni germani de origine română, Andress Richard şi Frank Kappler.

Afacerile ilegale ale lui Zaher Iskandarani, care a cheltuit 1 milion de euro pentru un club de fiţe

Cei doi, împreună cu Aurora Demendy, de 38 de ani, care a ajuns administratorul firmei New Manhatan Investment SRL, au vândut fabrica de apă, terenul şi instalaţiile cu 13,7 milioane de euro unei firme din Bucureşti în iunie 2008. 
Banii rezultaţi din tranzacţie au fost scoşi afară din ţară cu acte false, fiind livraţi în conturile firmei Gamil şi Partenerii Company din Siria, pentru achiziţia a 23.000 de tone de orez, cantitate care nu a fost livrată niciodată în România. Aurora Demendy, care a vândut fabrica, este judecată acum pentru spălare de bani şi evaziune fiscală, iar cei doi cetăţeni germani sunt acuzaţi de complicitate la spălare de bani, după ce milioanele de euro pentru teren şi instalaţii au ajuns tot la Demendy, care i-a trimis în Siria. 

Controversatul afacerist Zaher Iskandarani şi un fost şef al Poliţiei de Frontieră, suspecţi într-o reţea de furt de curent


Vezi aici o GALERIE FOTO cu Zaher Iskandarani înlănţuit

Închisoare cu executare şi achitare

Fondul cauzei s-a judecat la Tribunalul Timiş. Instanţa timişeană a emis sentinţa prin care Aurora Demendy a fost condamnată la cinci ani şi şase luni de închisoare pentru evaziune fiscală, iar Frank Kappler a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru complicitate la spălare de bani. Andress Richard, considerat a fi „creierul" ingineriilor financiare, a fost achitat de toate infracţiunile de care a fost acuzat.

„Nu vreau să fac nicio declaraţie. Aşa m-a sfătuit avocatul", Aurora Demendy, inculpat

Cum s-a evaporat una dintre cele mai recente afaceri ale lui Zaher Iskandarani pe ruta România-Siria

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite