Ruta aeriană Timişoara-Bucureşti, cea mai frecventată destinaţie internă din România

Ruta aeriană Timişoara-Bucureşti, cea mai frecventată destinaţie internă din România

Ryaair este una dintre companiile care au curse pe ruta Timişoara-Bucureşti

Bilanţul traficului aerian de pasageri în transport intern, desfăşurat pe Aeroportul International Timişoara, în primele şase luni ale anului 2019, confirmă o creştere faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior.

În primul semestru al anului 2019, traficul intern de pasageri înregistrat de Aeroportul Timişoara a crescut cu 12,2% faţă de 2018, atingând valoarea de 225.120 pasageri. 
 
Ruta Timişoara-Bucureşti a înregistrat o creştere de 14,5%, comparativ cu anul trecut, ajungând la un număr de 219.466 de pasageri transportaţi în primele şaşe luni. Astfel, această rută a devenit cea mai frecventată destinaţie internă din România.
 
În acelaşi timp, a crescut şi numărul celor care aleg să zboare pe ruta Timişoara-Iaşi, unde s-au înregistrat un număr de 6.101 de pasageri, cu 8,9% mai mult faţă de anul trecut.
 
Numărul de pasageri transportaţi aerian la/de la Bucureşti, poziţionează Aeroportul Internaţional Timişoara pe locul al doilea, în clasamentul naţional.
 
În fruntea clasamentului se află, firesc, Aeroportul Otopeni, care este un nod aerian al companiei Tarom şi unde aterizează majoritatea absolută a zborurilor din România, în timp ce locul al treilea este ocupat de Aeroportul Cluj-Napoca.
 
„Acest indicator, al traficului intern de pasageri, dovedeşte o dinamică crescută şi continuă a activităţilor economice dintre cei doi poli economici, Timişoara-Arad şi Bucureşti. În acelaşi timp, demonstrează şi mobilitate, oportunităţi de afaceri în interesul părţilor, schimb de experienţă culturală, educaţională şi profesională între cetăţeni. Ne-am propus prin planul managerial să putem menţine constant, stabil şi în condiţii de eficienţă economică, un număr de pasageri într-o continuă creştere sănătoasă, în concordanţă cu realităţile socio-economice ale zonei  de captare a pasagerilor din Regiunea de Vest a României”, a declarat directorul Aeroportului Internaţional Timişoara, Daniel Idolu.
 
Iată cum aratp top 10 zboruri interne:
 
1.Timişoara-Bucureşti: 219.466 pasageri
 
2.Cluj-Bucureşti: 195.318 pasageri
 
3. Iasi-Bucureşti: 130.379 pasageri
 
4. Oradea-Bucureşti: 33.418 pasageri
 
5.Suceava-Bucureşti:24.051 pasageri
 
6. Satu Mare-Bucureşti:14.754 pasageri
 
7. Baia Mare-Bucureşti: 8.461 pasageri
 
8. Timişoara-Iaşi: 6.109 pasageri
 
9. Sibiu-Bucureşti: 5.536 pasageri
 
10. Bacău-Bucureşti: 1.529 pasageri
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: