Răsturnare de situaţie. Criza căldurii de la Timişoara continuă, deşi a fost anunţată rezolvarea problemei

Răsturnare de situaţie. Criza căldurii de la Timişoara continuă, deşi a fost anunţată rezolvarea problemei

Timişoara este în continuare fără căldură şi apă caldă FOTO Adevărul

Problema căldurii de la Timişoara nu a fost rezolvată până joi dimineaţa, deşi autorităţile au anunţat miercuri că a fost găsită o soluţie. Primarul Dominic Fritz susţine că OMV Petrom, cu care s-a ajuns la o înţelegere, s-a răzgândit.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Aseară la ora 18 am fost informat telefonic de către furnizorul de gaz cu care ajunsesem, cu sprijinul ministrului energiei, la o înţelegere pentru un contract temporar că nu mai doreşte să semneze acest contract. Asta după ce pe la ora 12.30 se agrease soluţia temporară şi şi stabilisem că o putem comunica public.

Am luat imediat legătură cu un alt furnizor cu rugămintea insistentă de a prelua furnizarea de gaz încă din seara de ieri, ca să nu îndure timişorenii încă o noapte în frig şi ca să ne putem ţine de cuvânt cu termenul agreat şi anunţat.

Au urmat 6 ore în care s-a încercat din răsputeri parcurgerea tuturor paşilor legali pentru reconectare, însă după miezul nopţii am fost informat de către furnizor că, din păcate, abia azi se va putea finaliza procedura. Primăria a virat 5 milioane lei în contul Colterm şi aşteptăm să cumpărăm gaz cu plata în avans”, a transmis primarul Dominic Fritz.

Edilul s-a declarat conştient de faptul că „ştiu că situaţia este dramatică, frustrantă şi înfiorătoare pentru toţi cei afectaţi şi nu există cuvinte să schimbe acest lucru”.

„Îmi pare nespus de rău pentru toţi cei care au de suferit acasă şi în spitale. Vă asigur însă că încercăm prin toate mijloacele posibile şi imposibile să readucem normalitate şi siguranţă în această criză. Fac încă o dată un apel la furnizori să arate disponibilitate şi umanitate pentru a alimenta Timişoara cu gaz”, a mai transmis Fritz.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările