A murit profesorul universitar Liviu Ţeghiu. A fost mentor pentru generaţii întregi de filologi şi jurnalişti

A murit profesorul universitar Liviu Ţeghiu. A fost mentor pentru generaţii întregi de filologi şi jurnalişti

Profesorul Liviu Ţeghiu a murit în urma unei crize cardiace FOTO Arhivă personală

Liviu Ţeghiu, profesorul universitar care a activat în cadrul Universităţii de Vest din Timişoara timp de 37 de ani, a murit la vârsta de 71 de ani în urma unei crize cardiace.

Ştiri pe aceeaşi temă

Liviu Ţeghiu a fost profesor universitar 37 de ani şi a continuat să fie aproape de foştii săi studenţi, generaţii întregi de filologi şi jurnalişti.

Cu toate că a ieşit la pensie în 2009, Liviu Ţeghiu a continuat să fie un adevărat mentor pentru foştii lui studenţi. Ţinea legătura cu ei prin internet sau telefon, participa la întâlniri şi ştia toate noutăţile din viaţa celor care le-a fost dascăl.

„Mereu am fost apropiat de studenţi. Într-o zi eram la oră şi am fost chemat la secretariat de un fost coleg. Când am ajuns, am dat de un bărbat cărunt. Nu l-am recunoscut din prima, abia după câteva secunde. Era un fost student din anii '74-'75, care a trecut să mă salute. Am fost plăcut impresionat", povestea Liviu Ţeghiu, pentru „Adevărul”, după ieşirea la pensie.

Profesorul Liviu Ţeghiu va fi înmormântat sâmbătă, 7 decembrie, la ora 12.00, la Cimitirul de pe strada Stuparilor din Timişoara.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: