Judecătorii au stabilit câştigătorul licitaţiei pentru lotul doi din autostrada Timişoara - Lugoj

Judecătorii au stabilit câştigătorul licitaţiei pentru lotul doi din autostrada Timişoara - Lugoj

Lotul 1 a fost terminat de ceva vreme. FOTO: Arhiva Adevărul

După nenumărate contestaţii şi reluarea licitaţiei, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au emis vineri sentinţa care stabileşte câştigătorul licitaţiei pentru realizarea autostrăzii Timişoara - Lugoj.

Ştiri pe aceeaşi temă

Procedura de atribuire a contractului a fost reluată de mai multe ori, în urma unor contestaţii, câştigătorul desemnat de CNADNR fiind asocierea Asocierea Tirrena Scavi SpA – Societa Italiana Per Condotte D´acqua SpA, lider al asocierii fiind firma italiană Tirrena Scavi, care a construit şi lotul unu al autostrăzii Lugoj-Deva.
 
În urma rezultatului emis de CNADNR, Selina, una din firmele participante la licitaţie, a contestat rezultatul la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor. Plângerea a fost respinsă, iar Selina a atacat decizia în instanţă, la Curtea de Apel Bucureşti. După ce au amânat de patru ori pronunţarea sentinţei, judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au emis sentinţa prin care solicitarea Selina este respinsă, asocierea condusă de Tirrena Scavi fiind declarată câştigătoare, scrie redesteptarea.ro.
 
Avocatul societăţii care a contestat licitaţia şi a pierdut la Curtea de Apel Bucureşti susţine că în momentul de faţă nu se mai poate face nimic, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale fiind îndreptăţită să semneze contractul. Lucrările la lotul doi al autostrăzii Timişoara-Lugoj ar trebui să înceapă anul viitor, aşa cum a anunţat şi ministrul Dan Şova. Deschiderea şantierului la cel mai aşteptat tronson de autostradă din judeţul Timiş ar trebui să se producă destul de repede, ţinând cont că Tirrena Scavi are toate amenajările de şantier făcute, lucrând deja la autostrada Lugoj-Deva, lotul unu.
 
Citeşte şi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările