Stadiul lucrărilor de pe centura Timişoara-Sud. „Până la finalul anului, va depăşi 20%” - FOTO

Stadiul lucrărilor de pe centura Timişoara-Sud. „Până la finalul anului, va depăşi 20%” - FOTO

Lucrări pe centura Timişoara-Sud FOTO Fabebook/DRDP Timişoara

Cea mai importantă lucrare care se desfăşoară în capitala Banatului este şoseaua de centură Timişoara-Sud, care va avea 26 de kilometri.

Ştiri pe aceeaşi temă

GALERIE FOTO 

Lucrările la şoseaua de centură Timişoara-Sud au început în luna martie, iar antreprenorul italian Tirrena Scavi are de predat drumul în vara anului 2022. Până la această oră a fost aşternut strat de bază de asfalt pe sectoare însumând peste doi kilometri, anunţă Directia Regionala de Drumuri si Poduri (DRDP) Timişoara. Primele sectoare asfaltate au fost în zona localităţii Utvin şi, de săptămâna aceasta, şi în zona localităţii Moşniţa Nouă.  
 
La 15 din cele 44 de podeţe aflate de-a lungul şoselei de ocolire s-au montat prefabricatele, restul podeţelor fiind în diferite stadii de execuţie.  
 
În cursul acestei săptămâni s-au mai realizat demolări ale unor foste hale din zona Utvin, umpluturi cu pământ, foraje la pile, stabilizări cu balast, diferite drenaje, mai spun cei de la DRDP.  
 
La pasajul de la km 5+366, intersecţia cu DN 59 Timişoara – Şag, se lucrează la cofrarea primei culee şi, pe lângă drumul naţional, antreprenorul a realizat o bandă pentru a devia circulaţia şi a executat săpăturile pentru pilele viitorului pasaj.  

 
”Până la finalul anului, stadiul de realizare al centurii va depăşi 20%”, a precizat directorul regional DRDP Timişoara, Horaţiu Simion. 

 
Valoarea contractului depăşeşte 60 de milioane de euro (din fonduri europene), iar lucrările trebuie să fie gata în 24 de luni. Şoseaua Timişoara-Sud va avea o lungime de 26 de kilometri şi se desfăşoară pe raza Timişoarei şi a localităţilor Sânmihaiu Român, Şag, Giroc, Moşniţa Nouă şi Ghiroda.


Vă mai recomandăm:

FOTO Primii metri de asfalt au fost aşternuţi pe şoseaua de centură Timişoara-Sud


VIDEO Şantierul centurii de ocolire Sud a Timişoarei, văzut din dronă. „Stadiul lucrărilor este foarte slab”

FOTO Se va amenaja un sens giratoriu între Centura Sud Timişoara şi Drumul Boilor

FOTO Drumarii lucrează cu motoarele turate la centura Sud a Timişoarei. Antreprenorul italian şi-a luat rolul în serios

FOTO Au început lucrările la centura de Sud a Timişoarei. Viaţa trebuie să meargă mai departe

A fost lansată licitaţia pentru studiul de fezabilitate al Centurii Timişoara Vest. „Îmi doresc să rezulte un drum cu două benzi pe sens“

Inginerii din Ungaria vor superviza lucrările la centura de sud a Timişoarei

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările