UPDATE Fenomene meteo periculoase. A fost emis un cod portocaliu de vânt. Rafalele pot depăşi 90 km/h

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avertizarea meteo este valabilă până luni seara la ora 23.00 FOTO Adevărul
Avertizarea meteo este valabilă până luni seara la ora 23.00 FOTO Adevărul

Vestul ţării este sub incidenţa unei avertizări de vreme rea, meteorologii semnalând că vântul poate ajunge la viteze de peste 60-70 km/h. La munte, viteza vântului poate depăşi 100 km/h.

UPDATE: Judeţele Timiş şi Arad (zonele joase) sunt sub o avertizare cu cod portocaliu de vânt puternic. Avertizarea este valabilă în intervalul orar 15.00 - 18.00, iar rafalele de vânt pot depăşi 90 km/h. „S-a dispus întrunirea, de urgenţă, a comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă, monitorizarea permanentă a evoluţiei fenomenelor meteorologice periculoase, avertizarea populaţiei, asigurarea permanenţei la sediul primăriilor”, arată Prefectura Timiş într-un comunciat de presă. 

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis pentru judeţul Timiş o avertizare cu cod galben de vânt puternic, valabilă în intervalul 29 octombrie, ora 10.00 – 30 octombrie, ora 23. Judeţul Caraş-Severin este sub cod portocaliu de fenomene meteo periculoase. „În vestul ţării, în intervalul duminică 29 octombrie ora 10 – luni 30 octombrie ora 23, intensitatea vântului va fi în creştere şi vor fi intensificări cu viteze la rafală, ce vor depăşi temporar 60-70 km/h, iar la munte peste 100 de km/h viscolind ninsoarea şi scăzând vizibilitatea sub 50m. Pe arii extinse vor fi precipitaţii, predominant ploi, care vor fi local însemnate cantitativ. La munte va ninge şi se va depune un strat consistent de zăpadă”, avertizează meteorologii.

Primarul Timişoarei, oraş lovit de o furtună puternică în data de 17 septembrie, a anunţat că Grădina Zoologică, acolo unde o femeie a murit la furtuna din 17 septembrie, rămâne închisă în cursul zilei de duminică. Preşedinte al Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, primarul Nicolae Robu a transmis următoarele recomandări pentru populaţie: să evite zonele cu copaci, antene, panouri publicitare, indicatoare rutiere sau alte obiecte ce ar putea cădea la vânt puternic şi proximitatea clădirilor şubrede şi/sau cu tencuieli degradate din care s-ar putea produce desprinderi , respectiv cu acoperişuri suspecte ca nesigure,la producerea fenomenelor meteo-periculoase să se adăpostească în încăperi, cu geamurile închise. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite