Farsa care a pus pe jar zeci de oameni şi un elicopter SMURD porniţi în căutarea unui bărbat care a sunat la 112

Farsa care a pus pe jar zeci de oameni şi un elicopter SMURD porniţi în căutarea unui bărbat care a sunat la 112

Zeci de oameni au fost mobilizaţi în urma unei alarme false la 112 FOTO ISU TImiş

Forţe impresionante ale ISU Timiş şi Arad l-au căutat joi pe un bărbat căruia i s-ar fi făcut rău chiar în timp ce vorbea cu operatorul 112. Pentru căutarea bărbatului au fost mobilizaţi câini specializaţi, dar şi un elicopter SMURD. În final, totul s-a dovedit a fi o farsă.

Zeci de angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Timiş şi Arad au participat, joi, la misiunea de căutare a unui bărbat care a sunat la 112 reclamând că este pe câmp şi că îi este rău. Chiar în timp ce bărbatul vorbea cu operatorul, convorbirea s-a întrerupt, dar linia telefonică a rămas deschisă. Autorităţile au presupus că este vorba despre un cioban căruia i s-a făcut rău pe un câmp din zona Maşloc - Alioş, aproape de graniţa cu judeţul Arad.

Forţe impresionante din cele două judeţe au pornit în căutarea bărbatului care a apelat la 112, pentru găsirea victimei fiind antrenaţi câini specializaţi. A fost ridicat, însă, de la sol şi un elicopter SMURD. Joi seara, după aproximativ 10 ore de căutări, ISU a sistat misiunea, iar vineri reprezentanţii ISU Timiş au anunţat că autorităţile au fost induse în eroare, totul dovedindu-se a fi o farsă.

„S-au făcut demersuri pentru identificarea şi localizarea persoanei şi a numărului de telefon. Din informaţiile deţinute se pare că este vorba de o alarmă falsă, urmând a se lua toate măsurile ce se impun”, au arătat reprezentanţii ISU, potrivit cărora poliţiştii şi STS încearcă să dea de autorul farsei.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: