Baronul Frunzăverde, despre percheziţiile DNA care îl vizează: „Pentru ce să îmi fie teamă!? E vorba de turul doi al alegerilor prezidenţiale”

Baronul Frunzăverde, despre percheziţiile DNA care îl vizează: „Pentru ce să îmi fie teamă!? E vorba de turul doi al alegerilor prezidenţiale”

Sorin Frunzăverde a declarat că percheziţiile vizează turul doi al alegerilor prezidenţiale FOTO Arhivă

Procurorii structurii centrale a DNA au descins la Consiliul Judeţean Caraş-Severin şi la locuinţa preşedintelui CJ Sorin Frunzăverde. Percheziţiile DNA l-au găsit pe Frunzăverde la Băile-Herculane, la o întâlnire cu primarii şi secretarii de primării. Baronul de Caraş a declarat pentru „Adevărul” că percheziţiile vizează au legătură cu turul doi al alegerilor prezidenţiale.

Preşedintele Consiliuliui Judeţean Caraş-Severin a decalarat pentru „Adevărul” că a fost informat „de cei care sunt la mine acasă şi fac percheziţiile că e vorba de turul doi al alegerilor prezidenţiale”. Potrivit primelor informaţii, ancheta DNA Bucureşti vizează presiunile făcute de Frunzăverde asupra primarilor din Caraş-Severin pentru a-l susţine pe Iohannis.

Foarte rezervat în declaraţii, Frunzăverde a spus că nu îşi dă seama cum s-a ajuns la acest dosar. „Nu ştiu ce calitate am în acest dosar. Nu trebuie să merg la Reşiţa. E soţia mea acasă. (...)Pentru ce să îmi fie teamă!? Pentru turul doi al alegerilor prezidenţiale!? Nu îmi dau seama cum s-a ajuns la acest dosar. Vă daţi seama, că dacă e vorba de turul doi al alegerilor prezidenţiale e o acţiune politică. Ce legătură are asta cu altceva?”, a declarat Frunzăverde pentru „Adevărul”.

Întrebat dacă a pus presiune pe primari pentru a-l susţine pe Klaus Iohannis, Frunzăverde a spus că nu putea să facă acest lucru. „Am făcut un scor mai mic decât scorul pe care l-a făcut Iohannis la nivel naţional. Am făcut o campanie normală. Niciodată nu am făcut niciun fel de presiune în campaniile mele electorale pe care le-am câştigat, pe toate. Cum poţi să faci presiune asupra unui alegător? Haideţi să fim serioşi... În Caraş-Severin am făcut un scor sub scorul naţional pe care l-a făcut Klaus Iohannis. Mai mult, PSD-ul ne-a luat 20 de primari în Caraş-Severin. De ce presiune vorbim? De a mea?”, a declarat Sorin Frunzăverde.

În judeţul Caraş-Severin, Klaus Iohannis l-a învins pe Ponta cu scorul de 51,93 % la 48,06 %. La nivel naţional, Klaus Iohannis a obţinut 54,50 %, iar Victor Ponta 45,49 %.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: