Dulceaţă pentru iarnă în borcane handmade

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gurmanzii au învăţat astăzi cum să prepare dulceţuri fără conservanţi. Timişorenii care nu au făcut cunoştinţă până acum cu tradiţia pregătirii dulceţurilor au avut ocazia să vadă astăzi partea distractivă a acesteia.

Peste 20 de persoane s-au înscris la „Atelierul de borcane dulci”, un workshop inedit unde şi-au colorat borcănelele pentru dulceaţă pe care le-au umplut mai apoi cu gem de prune, dar nu înainte de a degusta dulceaţa cu clătite. „Aşa ne amintim de bunica şi de mama şi de casă. Mai învăţăm lucruri noi, ne jucăm în bucătărie”, a spus Ana-Maria Pârcălab, de 28 de ani.

Scopul principal al evenimentului a fost acela de a face statul în bucătărie mai distractiv. „Pot folosi fructe proaspete, chiar şi fără să pună zahăr pentru că se păstrează dulceaţa din ele şi pot fi inventivi adăugând nuci, scorţişoară sau chiar vin”, a spus Ana-Maria Petriţan, organizator.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite