Degustători de vinuri de talie mondială se întâlnesc la Timişoara. Salonul Rovinhud oferă spre degustare 300 de vinuri de la 26 de expozanţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zoltán Szövérdfi-Szép, coordonatorul salonului Rovinhud
Zoltán Szövérdfi-Szép, coordonatorul salonului Rovinhud

Salonul de vinuri Rovinhud de la Timişoara este pus la cale de un grup de iubitori de vin amatori împreună cu tinerii cu dizabilităţi ai Asociaţiei Ceva de Spus.

La cea de a treia ediţie a salonului de vinuri Rovinhud, care se va desfăşura în acest week-end, la Timişoara, participă cele mai bune crame din România. Anul acesta, iubitorii de vin vor avea ocazia de a degusta 300 de vinuri din România, Republica Moldova, Ungaria, Italia, Franţa, Portugalia, la standurile celor 26 de expozanţi.

Pe lângă degustări, vor avea loc şi opt master-classuri susţinute de experţi internaţionali – doi Masters of Wine de renume internaţional: Elizabeth Gabay şi Rod Smith cărora li se alătură Luiz Alberto, fondatorul mişcării #winelover, Előd Ádám, student MW întors recent din New York, Darrel Joseph, jurnalist de vin, Primo Franco, proprietarul casei de prosecco Nino Franco şi László Bálint, fondatorul Furmint USA. Toate acestea în beneficiul unei cauze sociale.

“Este incredibil ce energie şi putere poate avea combinaţia a trei factori: voluntariatul, cauza socială autentică şi accentul pe calitate. Iar când evenimentul nostru apare în publicaţii precum Financial Times, reviste de specialitate ca Meininger’s Wine Business International şi blogurile experţilor de vin cu titlu de Master of WIne ca: www.jancisrobinson.com, carolinegilby.wordpress.com sau www.winecommanders.com, putem fi liniştiţi că suntem pe drumul cel bun. Vă invităm să degustaţi 300 de vinuri româneşti şi străine, să descoperiţi abilităţile persoanelor cu dizabilităţi şi astfel să deveniţi parte şi susţinători al unui eveniment unic.” declară Zoltán Szövérdfi-Szép, coordonatorul proiectului.

Opt master-classuri de talie mondială

În ceea ce priveşte programul masterclassurilor, sâmbătă se va începe cu Champagne Billecart-Salmon sub îndrumarea lui Előd Ádám, studentul Master of Wine întors recent din New York la Sfântu-Gheorghe. 

Elizabeth Gabayva prezenta diferitele feţe ale unui soi încă nepopular la noi, cadarca, degustând atât vinul de pe cea mai veche plantaţie de cadarcă din Europa (1880) cât şi vinul de desert obţinut din acest soi şi foarte apreciat din Miniş.

Rod Smith va susţine un masterclass de Cabernet Franc, Luiz #winelover Alberto ne va încânta cu vinuri cu personalitate din toate părţile lumii, Darrel Joseph ne va prezenta bijuteriile Austriei iar cu László Bálint IW vom degusta Tokaj şi vom afla modul în care a construit brandul de succes Furmint USA.

Duminică dimineaţa chiar Primo Franco va povesti despre Prosecco-ul de la Nino Franco şi degustând printre altele şi vintageurile Grave di Stecca 2007, 2008, 2009. Un brunch de rose inedit va avea loc tot duminică sub bagheta uneia dintre cele mai recunoscute specialiste de roseuri, Elizabeth Gabay.

Întreg profitul merge la Asociaţia "Ceva de Spus" 

Vineri Salonul va fi deschis exclusiv celor din domeniul HoReCa, pentru a le oferi un spaţiu propice discuţiilor şi afacerilor viitoare, cu începere de la ora 16.00. Sâmbătă şi duminică salonul îşi va deschide porţile tuturor vizitatorilor între orele 11.00 - 20.00.

Întreg profitul obţinut din organizarea acestui eveniment va fi direcţionat către Asociaţia “Ceva de Spus”, pentru proiectele de susţinere a educaţiei incluzive a copiilor cu dizabilităţi. Întreaga echipă implicată în organizarea acestui eveniment este voluntară, iar invitaţii speciali îşi susţin prezentările pro-bono.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite