Decanul de la Drept se implică în scandalul de la Liceul de Arte. Vezi care este motivul!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Timişoara a organizat ieri după-amiază o dezbatere publică pe marginea proiectului de mutare a Liceului de Arte din actuala locaţie. La dezbatere au participat mai multe personalităţi ale oraşului, dar şi decanul Facultăţii de Drept din Timişoara, Radu Motica, un personaj absent până acum de la astfel de manifestări.

O dezbate publică extrem de importantă a avut loc, ieri, la Primăria Timişoara. După ce contractul de închiriere pentru actuala locaţie a Liceului de Arte a expirat, iar Consiliul Local a refuzat să mai plătească o chirie lunară de peste 30.000 de euro, s-a pus problema mutării liceului în altă locaţie, iar una din propuneri a fost aducerea unor construcţii modulare în care copiii să fie mutaţi temporar. 

Exerciţiu de democraţie

Reprezentanţii liceului nu au fost de acord cu soluţia propusă şi înainte de luarea unei decizii finale au solicitat o dezbatere publică, discuţie ce a avut loc ieri la Primăria Timişoara. Întâlnirea de ieri a fost un foarte bun exerciţiu de democraţie. Dacă la alte dezbateri nu s-a prezentat mai nimeni, sau cei prezenţi au discutat pe lângă subiect, la discuţiile de ieri, au fost multe persoane cu greutate, printre care preşedintele Uniunii Scriitorilor, filiala Timiş, preşedintele Uniunii Arhitecţilor din România, filiala Timiş şi mulţi alţi absolvenţi ai liceului, care au prezentat păreri pro şi contra. Dezbaterea nu a fost lipsită de discuţii pe lângă subiect, care l-au determinat pe viceprimarul Adrian Orza să ceară „soluţii, nu poveşti”. 

Decanul de la Drept, „în calitate de părinte”

Printre vorbitori s-a aflat şi decanul Facultăţii de Drept din Timişoara, Radu Motica. Acesta a declarat că se află în sală „în calitate de părinte”. În cadrul dezbaterii Radu Motica a spus că aducerea „containerelor” nu este o soluţie, una din variante fiind, în opinia sa, comasarea unor licee tehnice la care sunt mai puţini elevi şi mutarea elevilor de la Arte într-o astfel de clădire. De altfel, Motica a atras atenţia că sarcina găsirii unei locaţii îi revine Inspectoratului Şocalr, lucru care s-a şi întâmpla într-un final. 

Când toţi credeau că nu mai este nicio şansă, inspectorul general, Marin Popescu, a propus mutarea liceului într-o clădire de pe strada Popa Şapcă, în apropierea Facultăţii de Arte. Soluţia oferită a fost acceptată de toată lumea, dar au fost şi obiecţii în privinţa punerii în practică a ideii. „Soluţia este foarte bună, numai că pentru ca acel spaţiu să ajungă la Consiliul Local este nevoie de o hotărâre de Guvern, iar această hotărâre nu se declanşează aşa uşor”, a spus Radu Motica la finalul întâlnirii. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar, dacă această ultimă variantă pică, singura soluţie rămâne aducerea construcţiilor modulare. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite