Dan Negru şi Adelin Petrişor, contre dure pe Facebook. „La noi corespondenţii de război au fost detaşaţi la Caracal, la butoiul lui Dincă“

Dan Negru şi Adelin Petrişor, contre dure pe Facebook. „La noi corespondenţii de război au fost detaşaţi la Caracal, la butoiul lui Dincă“

Fotografia postată pe Facebook de Dan Negru

Prezentatorul de show-uri şi revelioane Dan Negru şi unul dintre cei mai cunoscuţi jurnalişti de război din România, Adelin Petrişor, continuă să se contreze în mediul online.

Timişoreanul Dan Negru critică din nou televiziunile din România că nu au corespondenţi în cele mai fierbinţi zone ale lumii. De această dată vorbeşte de contextul evenimentelor din Iran şi Irak. Dan Negru a scris pe Facebook că până şi MApN organizează cursuri pentru corespondenţi de război, însă niciun jurnalist român nu se află în Irak.
 
“Sunt zeci de jurnalişti de front freelanceri care transmit în direct din Orientul Mijlociu zilele astea. Toate marile televizuni au angajaţi corespondenţi de război aflaţi în zonă. Aşa sunt ştirile la ei: cu informaţii de acolo transmise în direct de corespondenţii de război. Noi avem ăle mai multe televiziuni dar facem play-back jurnalistic. La noi corespondenţii de război au fost detaşaţi la Caracal, la butoiul lui Dincă.

Aflu' că pană si MAPN organizeaza cursuri pentru corespondentii de razboi.

Iaca, razboiul e la uşă, in Orient zboară rachete si cad avioane. Unde-s corespondentii de razboi? 
https://www.mapn.ro/corespondenti/…”, a scris Dan Negru.

 
Un mesaj similar a fost lansat de Dan Negru şi în 2018, în timpul evenimentelor din Siria. La fel ca acum doi ani, replica a venit din partea lui Adelin Petrişor, unul dintre cei mai cunoscuţi jurnalişti de război ai României.
 
“Dan Negru se întreabă din nou retoric unde sunt corespondenţii români de război, cum de nu-s în Orientul Mijlociu. Am impresia că ori sunt în “Ziua Cârtiţei”, ori Dan vrea doar puţină dispută şi deci şi nişte trafic…Dan, îţi mai spun încă o dată, din nefericire, în acest moment, publicul consumator de tv se uită la Revelioanele tale şi nu la ştirile externe. În aceste condiţii, niciun şef nu e nebun să “arunce” zeci de mii de euro pe deplasările noastre, aşa cum se întâmpla prin anii 2000. Deci postarea ta de iubitor de “hard news” indignat mi se pare deopotrivă ipocrită şi cinică…#unaFilmamAltaPropovaduimPeFacebook.
 
P.S. Doar eu ştiu cât m-am chinuit să merg anul trecut în Afganistan, să filmez foşti luptători ISIS prin Kosovo: discuţii legate de buget, găsire de sponsori etc. Niciodată nu m-am plâns însă, ci m-am încăpăţânat să caut soluţii şi să merg mai departe. Am o vagă impresie că ţie nu-ţi e la fel de greu să faci rost de bugete pentru a distra cu diverse chestii uşurele mesenii la “trecere dintre ani”. În aceste condiţii, cred că mai corect ar fi fost să taci şi nu să pui sare pe rănile noastre. Sau, vorba unui banc vechi, daca tot vrei să ne iei în balon, mai plimbă şi tu jetul…„, a răspuns Adelin Petrişor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: