Control al Protecţiei Consumatorilor într-un hypermarket din Timişoara: „Riscă amenzi de până la 100.000 de lei”

Control al Protecţiei Consumatorilor într-un hypermarket din Timişoara: „Riscă amenzi de până la 100.000 de lei”

ANPC a făcut publice mai multe fotografii din timpul controlului, dar nu a anunţat numele hypermarketului

Mai multe nereguli au fost descoperite cu ocazia unui control efectuat de Protecţia Consumatorului într-un hypermarket din Timişoara.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) anunţă, printr-un comunicat postat pe pagina sa de Facebook, că miercuri, 22 mai, Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Timiş, a realizat, în urma unor sesizări făcute de cetăţeni, un control la unul dintre cele mai mari hypermarket-uri din Timişoara, fiind descoperite mai multe nereguli.

Printre acestea: produse a căror stare termică a fost modificată faţă de cea stabilită de producător; produse congelate vrac expuse la vânzare în condiţii improprii atât din punctul de vedere al temperaturii, cât şi a condiţiilor de igienă din congelatoare, diferenţe de gramaj între eticheta aplicată produselor de magazin şi realitate (în defavoarea consumatorului), produse al căror preţ de la raft nu corespunde cu cel de la casă (în defavoarea consumatorului).

„Au fost dispuse, ca atare imediat, măsuri privind retragerea de la comercializare, în vederea distrugerii a produselor afectate, precum şi remedierea, în cel mai scurt timp a deficienţelor constatate. În cazul operatorului comercial respectiv, verificările sunt în curs, acesta riscând sancţiuni de până la 100.000 lei, precum şi alte măsuri complementare”, mai arată ANPC.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: