Cetăţenii care au suferit pagube din cauza furtunii din Timişoara, aşteptaţi să depună cereri pentru despăgubiri

Cetăţenii care au suferit pagube din cauza furtunii din Timişoara, aşteptaţi să depună cereri pentru despăgubiri

Timişorenii pot depune cereri pentru despăgubiri. Cererile vor fi evaluate, iar unele pot fi respinse

Proprietarii caselor care au fost avariate din cauza furtunii de duminică pot depune cereri pentru despăgubiri, a anunţat primarul Timişoarei Nicolae Robu. Potrivit edilului, cererile se depun la primărie, decizia cu privire la acordarea sumelor urmând a fi luată de Guvern. Proprietarii maşinilor care nu au asigurare CASCO au o singură variantă: instanţa.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primarul Timişoarei a anunţat că începând de luni timişorenii ale căror case sau blocuri au fost afectate de furtună pot depune cereri pentru despăgubire. “Trebuie să depună documentaţia la primărie prin care să ceară despăgubiri şi să justifice solicitarea, primăria transmite documentaţia la ISU, care analizează şi validează ce poate valida. ISU trimite la Prefectură solicitările valide. Prefectura le transmite la Guvern şi Guvernul trebuie să emită hotărâre de Guvern cu alocarea fondurilor pentru despăgubire. Aceasta e procedura”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Potrivit edilului, în cazul maşinilor avariate fără asigurare CASCO, singura soluţie a proprietarilor pentru obţinerea unor despăgubiri este deschiderea unor procese în instanţă. Nicolae Robu a mai declarat că efectele furtunii de duminică vor fi înlăturare în cel mult o săptămână. Potrivit edilului, vineri dimineaţa timişoreni de pe cel puţin 86 de străzi mai aveau încă probleme cu electricitatea din cauza branşamentelor. După rezolvarea acestor probleme, a declarat Robu, trebuie rezolvată problema iluminatului public, care funcţionează la o capacitate de maximum 10 – 15 la sută. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: