Cei mai proşti escroci din România. Cum au sunat tocmai la dispeceratul Poliţiei ca să înşele prin metoda „accidentul“

Cei mai proşti escroci din România. Cum au sunat tocmai la dispeceratul Poliţiei ca să înşele prin metoda „accidentul“

Răzvan Nicolae Cristea, unul dintre escrocii condamnaţi FOTO expressdebanat.ro

Curtea de Apel Timişoara a pronunţat sentinţa finală într-un dosar în care doi tineri au fost trimişi în judecată într-un dosar de complicitate la înşelăciune. Cei doi au fost acuzaţi că s-au implicat într-o tentativă de înşelăciune a cărei victimă a fost chiar dispecerul de la Poliţie.

Doi fraţi din Reşiţa, unul dintre ei aflat deja în închisoare pentru mai multe infracţiuni, au fost condamnaţi definitiv la un an de închisoare cu executare, respectiv doi ani şi 10 luni de închisoare cu suspendare pentru complicitate la înşelăciune după ce au încercat să înşele prin metoda „accidentul” un poliţist.

Totul s-a întâmplat în februarie 2017, când la dispeceratul Poliţiei Oţelu Roşu a sunat un bărbat care i-a spus ofiţerului de serviciu că fiul acestuia a fost implicat într-un accident rutier, fiind în stare gravă, iar pentru salvarea vieţii acestuia este necesară punerea la dispoziţie a unei sume mari de bani. Escrocul i-a spus poliţistului că fiul său urmează a fi transportat cu un elicopter SMURD la Spitalul Floreasca din Bucureşti.

Realizând că tocmai a fost contactat de un escroc care încearcă să îl înşele prin metoda „accidentul”, ofiţerul de serviciu de la Poliţia Oţelu Roşu a intrat în joc, punând la cale, împreună cu colegii săi, flagrantul. După ce a fost pus în legătură cu un tânăr căruia trebuia să îi dea banii, poliţistul a organizat împreună cu colegii săi flagrantul.

Astfel, tânărului care trebuia să ridice banii i s-a spus că poate să îi ia dintr-un plic pus într-un stâlp din apropierea unui supermarket Lidl. În plic, poliţistul a pus un teanc de şerveţele care imită banii. La scurt timp după ce a ridicat plicul, tânărul a fost oprit de un echipaj de Poliţie în trafic şi dus la Poliţie pentru audieri.

Ancheta avea să scoată la iveală că înşelăciunea a fost pusă la cale de un deţinut de la Penitenciarul din Galaţi, care i-a cerut lui Cristea Alin Ionel, fost coleg de detenţie, să îl pună în legătură cu cineva din libertate pentru ridicarea unor sume de bani. Astfel, Cristea Alin Ionel l-a pus pe escroc în legătură cu fratele său Cristea Răzvan Nicolae.

Potrivit judecătorilor, deşi ştia că banii provin dintr-o escrocherie, Cristea Răzvan Nicolae a acceptat să intre în joc, recunoscând cu ocazia procesului acuzaţiile. În primă instanţă, tânărul în vârstă de 23 de ani, care a fost condamnat cu suspendare şi într-un dosar de tâlhărie, a primit o pedeapsă doi ani şi 10 luni de închisoare cu suspendare. Cristea Alin Ionel, aflat în închisoare pentru alte înşelăciuni şi furturi, a primit un an de închisoare care se adaugă celor 13 pe care îi mai are de executat pentru infracţiunile comise în trecut.  

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările