Cartea interzisă în China lansată la Timişoara: "50 de milioane de oameni care au citit cartea şi-au dat demisa din Partidul Comunist"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele noua comentarii despre partidul comunist
Cele noua comentarii despre partidul comunist

„Nouă Comentarii despre Partidul Comunist” reprezintă o serie de editoriale tipărite în luna noiembrie 2004 de ziarul DaiJiYuan, ediţia în limba chineză a ziarului The Epoch Times. Cartea va fi lansată mâine, la sediul Societăţii Timişoara.

"Comentariile" au avut un efect extraordinar asupra cititorilor din întreaga lume şi în special în China, unde au declanşat un val uriaş de demisii din Partidul Comunist Chinez. În câteva săptămâni de la publicare, chinezii au început să îşi posteze demisiile pe un site special, numărul demisiilor crescând în fiecare an: în prezent, potrivit website-urilor care urmăresc fenomenul, numărul total al celor care şi-au dat demisia din PCC a ajuns la peste 50 de milioane.

Prin publicarea acestei colecţii, editorii secţiei române a ziarului The Epoch Times îşi propun să iniţieze o dezbatere despre caracterul Partidului Comunist, pornind de la analiza extrem de documentată a istoriei terorii comunismului chinez, prezentată în lucrarea de faţă, o analiză ce are la bază documente oficiale ale Partidului Comunist Chinez (PCC), relatări ale unor terţe persoane, sau mărturii detaliate bazate pe experienţa personală”, Adrian Sturdza, preşedinte Epoch Times Romania.

Site blocat pe Internet

Temându-se de răspândirea celor „Nouă Comentarii”, Partidul Comunist Chinez a interzis cartea în China, a folosit “Marele Firewall” pentru a bloca în mod sistematic accesul prin internet, a trecut la predepsirea celor implicaţi în promovarea şi distribuţia comentariilor. Cu toate acestea, “Nouă Comentarii” au continuat să se răspândească în China. În timp ce distribuirea în mod public a cărţii nu este posibilă în China, în chinatown-urile din întreaga lume este ceva obişnuit să găseşti standuri cu “Dă-ţi demisia din Partid” unde chinezii îşi pot depune demisiile.

Cartea fără autor

Datorită unor motive lesne de înţeles, identitatea autorului cărţii nu a fost făcută cunoscută publicului. „Oficial, în România, comunismul a murit în 1989. Dar efectele sale se mai resimt încă, uneori chiar foarte puternic şi dureros – atât cele de natură materială, cât, mai ales, daunele produse conştiinţei româneşti – care sunt mult mai greu de reparat şi cu efecte devastatoare mai subtile, pe termen lung. Poate că citind aceste Comentarii veţi avea, ca şi noi, impresia că obţineţi o înţelegere mai profundă a ceea s-a întâmplat în România", a declarat Sturdza.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite