Aproximativ 3.500 pachete de ţigări de contrabandă descoperite de poliţiştii de frontieră din Timiş

Aproximativ 3.500 pachete de ţigări de contrabandă descoperite de poliţiştii de frontieră din Timiş

Maşina de teren din care au fost aruncate ţigările

Poliţiştii de frontieră din judeţul Timiş au confiscat 3.450 pachete de ţigări de contrabandă pe care trei bărbaţi încercau să la introducă ilegal în România

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Deta, împreună cu lucrători Poliţiei de Frontieră Timiş, au făcut, aseară, o acţiune pentru combateriea contrabandei cu ţigări. Astfel, au fost observate cu aparatura de supraveghere a frontierei două persoane care au trecut pe jos frontiera verde în zona localităţii Livezile, având bagaje voluminoase în spate. Acestea erau aşteptate pe teritoriul României de un autoturism de teren. Persoanele în cauză au încărcat ţigările în maşină, după care au trecut frontiera din nou în Serbia, iar autovehiculul s-a deplasat înspre interiorul ţării. 
 
Imediat la faţa locului s-a deplasat un echipaj al poliţiei de frontieră, la vederea căruia şoferul a abandonat ţigările în vegetaţia din apropiere.
 
Poliţiştii de frontieră au găsit într-un canal de irigaţii, 3.450 pachete ţigări marca „LM”, „Pall Mall”, „Bond”, „Fast” şi „Monus”, din Serbia. În cadrul cercetărilor s-a dovedit că ţigările au fost abandonate de către şoferul autoturismului de teren, cetăţeanul român, Ciprian P., în vârstă de 37 ani.
 
„Pe numele celui în cauză au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiuni de introducere sau scoatere din ţară, prin orice mijloace, a bunurilor sau mărfurilor, prin alte locuri decât cele stabilite pentru control vamal şi deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 ţigarete”, a declarat Mihaela Leş, purtător de cuvânt la Poliţia de Frontieră Timişoara.
 
Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat astăzi procurorilor cu propunerea de arestare preventiva. Cercetările sunt continuate de către poliţiştii de frontieră români împreună cu cei sârbi, iar întreaga cantitate de ţigări evaluată la suma de 3.4500 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

Citeşte şi:

VIDEO Şase contrabandişti, printre care şi capul reţelei, prinşi la frontieră cu ţigări în valoare de 300.000 de euro
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: