Alina Gorghiu „înţeapă” conducerea USR, acuzând-o că ajută PSD-ul: „Punctele politice nu se câştigă prin numere de magie care durează cinci minute”

Alina Gorghiu „înţeapă” conducerea USR, acuzând-o că ajută PSD-ul: „Punctele politice nu se câştigă prin numere de magie care durează cinci minute”

Alina Gorghiu, senator PNL FOTO Eduard Enea

Senatorul PNL Alina Gorghiu a vorbit joi, în cadrul unei conferinţe de presă, despre invitaţia de a intra în USR, adresată de liderul partidului, Dan Barna, Laurei Codruţa Kovesi. Alina Gorghiu consideră demersul conducerii USR unul politicianist.

Senatorul PNL Alina Gorghiu a taxat în termini duri gestul preşedintelui USR, Dan Barna, prin care Laura Codruţa Kovesi a fost invitată, după revocarea acesteia din funcţia de procuror – şef al DNA, să se înscrie în USR. „Eu spre deosebire de alţi colegi din opoziţie am luat act de dorinţa doamnei Kovesi de a-şi continua cariera de magisrat. Este un apel către conducerea USR în sensul de a nu devein cinică pentru că nu îi stă bine.  Punctele politice nu se câştigă prin numere de magie politică ce durează maxim cinci minute. Invitaţia făcută doamnei Kovesi de a adera la USR, la o oră sau două după ce domnia sa a spus că vrea să rămână magistrat şi modul în care această ofertă a fost retrasă în următoaree 48 de ore îmi arată că este vorba de un demers politicianist, o căutare de puncte obţinute fără merit pe seama activităţii altora, în cazul acesta pe seama doamnei Kovesi”, a declarat Gorghiu, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PNL Timiş.

Alina Gorghiu a mai declarat, subliniind că nu vrea ca gestul ei să fie considerat un atac la adresa USR, că demersul lui Dan Barna a fost unul politicianist, liderul USD făcând prin gestul său jocurile PSD-ALDE. „Mă întreb cui foloseşte genul acesta de mesaj negândit în spaţiul public pentru că, în opinia mea, se pliază perfect pe linia credibilizării mesajelor PSD - ALDE. Vă rog să nu consideraţi acest apel al meu ca un atac la nimeni. De mult timp PNL a decis să nu răspundă atacurilor, deşi au venit ritmic de la USR. Daţi-mi voie să le dau şi un sfat, de moderaţie şi prudenţă, chiar şi la nivel declarativ pentru că ajută doar PSD-ul. Nu e loc de genul acesta de incidente în strategia pe care dreapta ar trebui să şi-o propună şi speram să fii făcut paşi importanţi în coagularea dreptei în perspectiva alegerilor din 2019 şi eu cred că timpul încă nu este pierdut”, a mai spus Alina Gorghiu.

Referitor la procedura de selecţie a noului procuror-şef al DNA, Gorghiu i-a solicitat ministrului Justiţiei Tudorel Toader să organizeze un proces de selecţie echidistant.  „Acest proces va fi ultima şansă a ministrului Tudorel Toader de a repara măcar puţin imagina din sistemul judiciar pe care a deteriorat-o prin toate ieşirile sale publice şi propunerile făcute, mai ales că eu cred că Liviu Dragnea, disperat cum este de situaţia juridical personale a, nu îl va tine mult în Guvern pentru că nu mai este util după ce legile justiţiei au fost trimise către CCR sau la promulgare, iar domnul Toader s-a ferit ca de dracu’ să se implice în elaborarea şi în modificarea lor. Îi solicit astăzi lui Toader să deruleze un process echidistant, echitabil şi de selecţie a noului procuror – şef al DNA şi încurajez toţi procurorii care îndeplinesc condiţiile legale să se înscrie în competiţie. Astfel îi va fi destul de greu să selecteze din joben opţiunea domniei sale şi a domnului Dragnea”, a mai spus Gorghiu. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: