Alianţa Vestului rămâne momentan una exclusivistă. Robu: „M-au căutat şi primari PSD. Dacă ne-am înmulţi peste noapte am compromite această idee“

Alianţa Vestului rămâne momentan una exclusivistă. Robu: „M-au căutat şi primari PSD. Dacă ne-am înmulţi peste noapte am compromite această idee“

Nicolae Robu, primarul Timişoarei FOTO Mediafax/ Sebastian Tătaru

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, susţine că mai mulţi primari, inclusiv din PSD, şi-au exprimat dorinţa de a adera la Alianţa Vestului. Până la obţinerea unor rezultate concrete, primarii celor patru oraşe care au fondat Alianţa Vestului nu sunt, însă, dispuşi să primească în asociere şi alte oraşe.

Ştiri pe aceeaşi temă

Denumită iniţial Patrulaterala Vestului şi transformată ulterior în Alianţa Vestului, tocmai pentru a permite intrarea în asociere şi a altor oraşe, Alianţa Vestului rămâne deocamdată una exclusivistă, formată din oraşele Timişoara, Arad, Oradea şi Cluj Napoca. Încă de la semnarea documentului de înfiinţare a Alianţei, primarul Oradei, Ilie Bolojan, a punctat acest aspect.

„Într-o primă etapă trebuie să demonstrăm ceva concret. Se ştie. Cu cât sunt mai mulţi decidenţi, cu atât deciziile se iau mai greu. Practic, în momentul de faţă noi îi reprezentăm indirect şi pe cei din zonele metropolitane. În etapa următoare, după ce vom proba eficienţa şi rezultatele acestei asocieri, nu cred că e o problemă să intre şi alte oraşe”, a declarat Ilie Bolojan.

Marţi, primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a întărit această idee, declarând că până la realizarea unor obiective concrete, Alianţa este închisă. „Iniţial am constituit Patrulaterala Vestului. Văzând cât de mare a fost interesul, am decis să venim şi cu un nume mai larg care arată că suntem în faţa unei structuri deschise. Sunt deja mai multe oraşe interesate. Cu tot respectul pentru toate oraşele din România şi primarii lor, eu am rugămintea să se înţeleagă un lucru. Dacă acum ne-am înmulţi în asociaţie peste noapte, am compromite această idee. Trebuie să o luăm pas cu pas. Vom fi deschişi, stăm de vorbă şi acum, dar trebuie să se înţeleagă că abordarea raţională este una foarte moderată. În prim-plan trebuie să fie producerea de rezultate”, a declarat Nicolae Robu, potrivit căruia inclusiv primari PSD şi-au exprimat dorinţa de a adera la Alianţa Vestului.  
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările