Curs de formare profesională pentru persoane de etnie romă

Curs de formare profesională pentru persoane de etnie romă

Înscrierile se fac până în data de 28 iulie

Asociația Pakiv România prin CISPER Centru Târgu Mureș, organizează selecția cursanților de etnie romă pentru programul de calificare pentru postul de lucrător social.

Ştiri pe aceeaşi temă

Programul de calificare totalizează un număr de 720 de ore, din care 240 de ore vor reprezenta pregătirea teoretică, iar restul de 480 de ore vor însemna pregătirea practică, aceasta urmând a se derula în  perioada august – decembrie 2012.

Programa este structurată pe 3 module :
•    Modulul I:   Competențe generale
•    Modulul II:  Juridic-administrativ
•    Modulul III: Identificare-monitorizare-evaluare


Lucrătorul social se va ocupa cu îndrumarea, gestionarea dosarelor, reabilitarea tinerilor și copiilor cu probleme sau instituţionalizaţi.

Competențele generale pentru postul de lucrător social sunt planificarea în timp a activităţilor specifice, comunicarea interpersonală, lucrul în echipă multidisciplinar, întocmirea dosarului de caz, elaborarea dosarului personalizat al copilului sau tânărului, prezentarea dosarului în faţa şefului de departament, plus îndrumarea socială şi juridică a familiei copilului respectiv.

Cursul se adresează persoanelor cu studii minim gimnaziale (absolvenţi de opt clase), de etnie romă, șomere și acoperă tematica necesară pentru ocuparea unui post de lucrător social. Absolvenții cursului de pregătire vor obține un Certificat de absolvire recunoscut de Ministerul Muncii, Familiei și Egalităţii de Şanse și Ministerul Educaţiei și Cercetării, purtând antetul CNFPA.

Înscrierile se fac până în data de 28 iulie, la sediul CISPER Centru Târgu-Mureș, Str. Călărașilor nr. 34, et. 1, ap. 16.

La înscriere se depune un dosar care va conține următoarele:
- CV Europass
- Cerere de înscriere
- Carte de identitate
- Diploma de studii (ultima şcoală absolvită)
- Certificat de naştere
- Certificat de căsătorie


Echipa Cisper Centru Târgu Mureș acordă consultanță în întocmirea dosarului prin Doda Ana Maria, reponsabil activități de consiliere, de sprijin și informare, la numărul de telșefon 0736644047 sau prin e-mail: dodanamaria@divers.org.ro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările