VIDEO Drifturi pe terenul de sport al unui liceu din Târgu Jiu

VIDEO Drifturi pe terenul de sport al unui liceu din Târgu Jiu

Drifturile au avut loc pe terenul de sport al liceului

Terenul de sport din incinta unui liceu din municipiul Târgu Jiu a fost transformat în pistă pentru drifturi. Mai mult decât atât, un copil a urcat şi el în maşină pentru a trăi senzaţii tari.

Ştiri pe aceeaşi temă

  

Un spectacol automobilistic periculos a avut loc pe terenul de sport din incinta Colegului Tehnic „Henri Coandă“ din Târgu Jiu. Un tânăr aflat la volanul unei maşini modificate special pentru derapaje le-a oferite liceenilor o demonstraţie. Unul dintre elevi a participat la cursa nebună pe terenul de sport. Mai mult decât atât, pe imaginile surprinse de unul dintre cei prezenţi se observă cum un copil se urcă în maşina care apoi porneşte într-o nouă cursă. 

Drifturile au avut loc în cadrul Zilelor liceului 

Gabriela Comănescu, directorul liceului, spune că demonstraţia de îndemânare auto a avut loc în cadrul „Zilelor Colegiului Henrti Coandă“ şi că elevii au stat în spatele gardului metalic al şcolii: „În perioada 6-7 noiembrie s-au desfăşurat activităţi educative cu ocazia Zilelor Colegiului Tehnic „Henri Coandă“, care se desfăşoară în fiecare an. Am încercat să introducem în program acţiuni specifice calificărilor pentru care şcolarizează colegiul nostru. Ne-am orientat către clasele de şcoală profesională. Au fost activităţi de îndemânare pentru domeniul estetică, în special pentru coafură, dar şi de îndemânare şi noutăţi auto. În cadrul acestei probe, s-a făcut o demonstraţie de îndemânare care a fost făcută de maistrul instructor autorizat. Pe lângă Colegiul Tehnic „Henrti Coandă“ funcţionează o şcoală de şoferi autorizată, în cadru căreia elevii de la meseria de tinichigiu - vopsitor auto de la clasa a XI-a profesională desfăşoară în timpul cursurilor ore de conducere auto cu acest maistru autorizat. Dumnealui a făcut o demonstraţie de îndemânare jaloane. La final, a fost invitat un fost absolvent ca să facă o demonstraţie cu maşina personală. Toate demonstraţiile au avur oc pe terenul de sport al şcolii, care este împrejmuit cu gard metalic, iar copiii au fost dincolo de acest gard metalic. În momentul în care s-a terminat demonstraţia, el a decis să-şi ia propriul copil în maşină şi a mai făcut o tură. Ceilalţi copii au fost în afara terenului de sport. Alături de ei au fost şi cadrele didactice organizatoare“. 

 

Poliţia şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj efectuează anchete

Georgeta Popescu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, a precizat că se efectuează o anchetă: „Nu am fost anunţaţi înainte de despre programul activităţilor desfăşurate în cadrul Zilelor Colegiului Henrti Coandă“, dar am fost sesizaţi în legătură cu incidentul filmat. O echipă de inspectori alcătuită din inspectorul şcolar general adjunct şi doamnă inspectoare de la resurse umane s-a deplasat pentru a realiza o anchetă, analizarea situaţiei şi a condiţiilor în care s-au petrecut evenimentele. După informaţiile noastre, activităţile sunt de tradiţie pentru elevii care au ales să studieze la profilul de mecanici auto. În ceea ce priveşte siguranţă elevilor în curtea şcolii avem în vedere o ttematică de control să vedem după ce regulament s-a făcut accesul mijloacelor de transport în interiorul curţii anumitor unităţi de învăţământ, pentru că pe primul loc trebuie să fie siguranţa elevilor noştri“. 

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj s-a autosesizat şi efectuează verificări cu privire stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.  

citeste totul despre: