Verificări nocturne ale comisarilor de Garda de Mediu cu privire la poluarea generată de depozitul de deşeuri din Târgu Jiu

Verificări nocturne ale comisarilor de Garda de Mediu cu privire la poluarea generată de depozitul de deşeuri din Târgu Jiu

Garda de Mediu face verificări nocturne cu privire la poluarea generată de groapa de gunoi

Comisarii de la Garda de Mediu Gorj efectuează controale nocturne pentru a verifica poluarea generată de depozitul ecologic de deşeuri.

Ştiri pe aceeaşi temă

 „Comisarii Gărzii de Mediu Gorj au intensificat controalele la depozitul de deşeuri municipale Tg. Jiu chiar şi noaptea. Echipe de comisari patrulează în fiecare seară în zona de impact a depozitului de deşeuri, pentru a constata disconfortul olfactiv creat de acest depozit şi de a asigura populaţia afectată că în limitele competenţelor legale vom dispune, în continuare, măsuri drastice operatorului acestui depozit de deşeuri până când va lua măsuri eficiente de diminuare a disconfortului olfactiv. În ultimele 6 luni, GNM CJ Gorj a efectuat un număr de 12 inspecţii şi a aplicat 4 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 275 000 lei.In această perioadă, acest operator se află în perioada de conformare a unui alt program de măsuri stabilit de GNM. Comunicăm opiniei publice că GNM are competenţa de a verifica condiţiile din autorizaţia de mediu emisă de APM Gorj, act administrativ în baza căruia îşi desfăşoară activitatea operatorul acestui depozit. Reamintim populaţiei în cauză, că potrivit noilor prevederi legale reglementate de Legea 123/2020"în cazul existenţei unor plângeri din partea publicului care reclamă existenţa unui disconfort olfactiv, structurile subordonate autorităţii centrale pentru sănătate (DSP) răspund la respectivele plângeri", a transmis conducerea Gărzii de Mediu Gorj pe pagina de Facebook.

Un nou protest la groapa de gunoi

Un nou protest va avea loc săptămâna viitoare cu privire la poluarea generată de groapa de gunoi. „Săptămâna viitoare vom organiza un nou protest la primăria Târgu-Jiu şi la Agenţia pentru Protecţia Mediului Gorj! Nu înţeleg de ce nimeni nu vorbeşte de faptul că la ora actuală Polaris Mediu încalcă legislaţia de mediu, fapt confirmat de instituţiile statului român cu atribuţii de control în sectorul de activitate! Locuitorii din Slobozia când au dat semnături pentru construirea unui depozit de deşeuri nu au semnat şi pentru încălcarea legislaţiei de mediu! Nu avem nimic cu faptul că există un depozit ecologic la Târgu-Jiu! Avem probleme în momentul în care se încalcă legislaţia iar depozitul este unul neconform! În plus, nu dorim gunoaiele altora în judeţul nostru! Ar trebui să se cunoască şi faptul că acel contract încheiat in 2006 între Primăria Targu-Jiu şi Polaris Mediu poate fi denunţat unilateral de concedent, în speţă, primăria Târgu-Jiu, fiind unul dintre articolele stipulate în contract! De asemenea, Polaris Holding este acţionar cu 99% din acţiuni la Polaris Mediu! Dacă ei nu vor, noi îi putem face să remedieze problemele! Ieşiţi din case! Sănătatea noastră şi a copiilor este prioritară!”, au transmis organizatorii.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările