Un jandarm vinde tricourile unor renumiţi fotbalişti ca să ajute persoane grav bolnave

Un jandarm vinde tricourile unor renumiţi fotbalişti ca să ajute persoane grav bolnave

Jandarmul Bogdan Cornoiu ajută persoanele suferinde                                Foto. Arhivă personală

Bogdan Cornoiu (41 de ani), jandarm în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Timiş, a ajutat numeroase persoane aflate în suferinţă, în general tineri şi copii bolnavi, care aveau nevoie de bani ca să se poată vindeca

Ştiri pe aceeaşi temă

Jandarmul organizează într-un mod inedit acţiuni umanitare, primind tricouri de la fotbalişti cunoscuţi pe care le vinde, apoi, online prin licitaţie. Tricourile poartă autografele fotbaliştilor, astfel că valoarea lor este mare, iar banii rezultaţi sunt oferiţi persoanelor aflate în situaţii dificile.
 
Ultimul caz în care s-a implicat este cel al unui coleg jandarm, care este grav bolnav: „Clubul de fotbal Sepsi  Sfântu Gheorghe răspunde din nou campaniei de strângere de fonduri pentru Matei, donând un tricou semnat de întreaga echipă! Mulţumim conducerii clubului pentru implicare şi pentru dorinţa de a face bine! Mulţumim Gruparea de Jandarmi Mobilă Burebista Braşov pentru demersurile făcute! Colegul nostru DECIOV MATEI din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Timişoara, în vârstă de 30 de ani, tatăl unui băieţel şi soţul Alexandrei, se află într-o grea încercare, generată de o afecţiune medicală, a cărui viaţă atârnă de o speranţă. Ea poate fi oferită prin sprijinul nostru, al tuturor, prieteni, cunoştinţe, oameni necunoscuţi cu respect faţă de semeni, să îl ajutăm să depăşească acest moment dificil, atât pentru el cât şi pentru familia sa. Să luptăm şi să facem tot efortul pentru ca Vlăduţ să aibă tată".
 

Un copil care suferea de cancer la gât, primul caz umanitar 

Bogdan a activat în cadrul Jandarmeriei Gorj, dar de ceva timp îşi desfăşoară activitatea la Timişoara. Primul caz umanitar în care s-a implicat a fost în urmă cu un an şi jumătate: „Este vorba de un băiat de Deva, care suferea de cancer la gât. A fost operat la Viena şi este bine în prezent, iar acest lucru mă bucură foarte mult“, ne spune Bogdan Cornoiu.
 
 
Până în prezent, jandarmul a ajutat cinci persoane bolnave, cu fonduri şi chiar donaţii de sânge, pentru a se vindeca. „Toate cazurile au fost speciale. Oamenii au avut nevoie de bani, deoarece costurile cu tratamentele sunt foarte costisitoare. Cel mai mult m-a impresionat primul copil, Patric“, a povestit jandarmul cu suflet mare. 
 

Aşteaptă să primească un tricou semnat de Haaland

Fotbaliştii şi conducerile echipelor au început să îl cunoască pe Bogdan şi îi oferă tricouri pentru cauze umanitare.
 
„Obţin tricouri de la jucători cunoscuţi de fotbal şi mai am prieteni care au asociaţii şi reuşesc să obţină sponsorizări. Fotbaliştii şi conducerile echipelor au început să mă cunoască, iar pe unii jucători îi cunosc deoarece am jucat şi eu fotbal timp de 12 ani. În urma licitaţiilor, au început să ia ei legătura cu mine. M-au căutat şi mi-au trimis tricouri“, a relatat Bogdan. 
 
Până acum, a oţinut tricouri doar de la echipe din România, dar aşteaptă să primească un tricou semnat de un fotbalist celebru: „Mi-a promis un român care lucrează cu Marcel Răducanu la o şcoală sportivă că îmi aduce de la Borussia Dortumnd un tricou semnat de Haaland“. 
 

Cel mai scump tricou 

Cel mai scump tricou pe care l-a valorificat la o licitaţie a fost cel al tânărului fotbalist de la Constanţa, Enes Sali: „Tricoul de la debutul său la echipa naţională s-a vândut cu 4.000 de lei. Apoi a fost cel semnat cde Gheorghe Hagi şi Gică Popescu, tricoul cu numărul 10, înainte să se desfiinţeze echipa. Am reuşit să îl valorific cu 2.700 de lei“.

A salvat de la moarte trei persoane

Bogdan a reuşit să salveze de la moarte trei oameni. În primăvara anului trecut, Bogdan a salvat viaţa unei femei care voia să se sinucidă într-un moment de rătăcire. Femeia voia să se arunce de pe podul Traian, din Timişoara, dar Bogdan a prins-o la timp. Bogdan a scos din flăcări un bărbat, iar în anul 2015 a resuscitat o femeie, reuşind să o readucă la viaţă după ce fusese, de asemenea, victima unui incendiu.
 

Vă recomandăm să citiţi şi 

 
   

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările