Târgu-Jiu: Turiştii pot schia în acest week-end la Rânca

Târgu-Jiu: Turiştii pot schia în acest week-end la Rânca

Cu mic cu mare, turiştii şi-au făcut apariţia pe pârtie

Dacă pe majoritatea pârtiilor din staţiunile montane din ţară s-a schiat cu dificultăţi sau chiar deloc, la Rânca, turiştii pot să practice sporturile de iarnă liniştiţi. O singură pârtie este deschisă în acest week-end, iubitorii de schi, snowboard sau săniuţe luând-o cu asalt.

În staţiunea montană Rânca nu a mai nins de patru zile, însă stratul de zăpadă s-a menţinut, în unele locuri atingând şi 30 de centimetri. Pârtia M1 este deschisă, ieri fiind asaltată de turiştii care şi-au făcut apariţia în staţiune. Salvatorii montani sunt şi ei prezenţi în staţiune, pentru a acorda primul ajutor, în cazul în care vor exista incidente. „Sunt şase salvamontişti prezenţi la Rânca în acest week-end. Până acum, nu am avut niciun fel de incident, dar suntem pregătiţi pentru a da o mână de ajutor oricui ne solictă”, a precizat şeful Serviciului de Salvamont Gorj, Sabin Cornoiu. Drumul a fost deszăpezit, se circulă bine, dar din zona Releului până în staţiune, stratul de zăpadă este de trei centimetri. Şoferii sunt sfătuiţi să îşi echipeze corespunzător maşinile, pentru a nu avea probleme.  Pe lângă schi, snowboard şi săniuţă, turiştii mai pot închiria atv-uri şi snowmobile sau pot să meargă în drumeţii, cu precizarea că trebuie să anunţe traseul ales.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: