Târgu-Jiu: 450 de poliţişti gorjeni, pe străzi de Rusalii

În perioada sărbătorilor Rusaliilor, peste 450 de poliţişti vor fi la datorie pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice şi apărarea patrimoniului public şi privat. Poliţiştii vor fi prezenţi în zona lăcaşurilor de cult, mânăstirilor şi bisericilor, a staţiunilor turistice şi în zonele de agrement, în vederea evitării oricăror evenimente neplăcute.

O atenţie deosebită se va acorda locurilor unde se desfăşoară slujbe religioase şi manifestări publice de amploare, staţiunilor turistice dar şi zonelor de agrement unde se preconizează un aflux numeros de persoane, pentru menţinerea ordinii şi siguranţei.
Poliţiştii de ordine publică, investigaţii criminale şi de combatere a criminalităţii organizate îşi vor concentra eforturile pentru combaterea infracţionalităţii stradale, a traficului şi consumului de droguri, prostituţiei şi proxenetismului, a faptelor de cerşetorie, de vagabondaj şi pentru identificarea persoanelor urmărite în temeiul legii.
Ofiţerii de investigare a fraudelor vor efectua controale în unităţile comerciale şi pieţele agroalimentare, în scopul protejării populaţiei împotriva activităţilor comerciale ilicite şi sub aspectul respectării normelor sanitar veterinare.
Poliţişti rutieri vor acţiona, zilnic, pe toate arterele de circulaţie din judeţ, pentru asigurarea fluenţei traficului rutier, combaterea excesului de viteză şi prevenirea evenimentelor rutiere.
Astfel, pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a traficului rutier, la sfârşitul acestei săptămâni, au fost suplimentate efectivele de poliţie rutieră. Aceştia vor folosi permanent aparatura de supraveghere a traficului şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor pe toate tronsoanele de drum.
Pe principalele artere din zonele turistice, pe traseele de acces către aceste zone, precum şi în zona locaşurilor de cult, poliţiştii vor acţiona cu preponderenţă pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, fluidizarea şi controlul circulaţiei.
Pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii stradale, a identificării persoanelor urmărite şi verificarea autoturismelor destinate transportului de marfă, în baza procedurilor de lucru, poliţiştii rutieri vor colabora cu celelalte formaţiuni de poliţie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: